Dünya ‘Hayatta kalma oyunu’ kurtardı

‘Hayatta kalma oyunu’ kurtardı

12.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bulundukları uçağın düşmesinden 40 gün sonra Amazon ormanlarında sağ bulunan 4 kardeşi, oynadıkları ‘hayatta kalma oyunu’nun kurtardığı ortaya çıktı.

‘Hayatta kalma oyunu’ kurtardı

Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da 1 Mayıs’ta içinde 1 anneyle 4 çocuğunun ve 2 pilotun bulunduğu uçak Amazon ormanlarında düştü. Anne ve iki pilot öldü. Biri 11 aylık, diğerleri 4, 9 ve 13 yaşında olan kardeşler ise kazadan 40 gün sonra sağ bulundu. Ormana atılan yiyecekleri yiyen çocuklardan 13 yaşındaki Lesly adlı kızın, 3 erkek kardeşini evde oynadıkları “hayatta kalma” oyunu sayesinde kurtardığı öğrenildi. Çocukların teyzesi Damarys Mucutuy, kardeşlerle oynadığı “hayatta kalma oyunu”nun onları bu mücadeleye hazırladığını söyledi. Mucutuy, oyunu sık oynadıklarını belirterek “Oynadığımızda küçük kamplar kurardık. Lesly, ormanda birçok zehirli meyve olduğu için hangi meyveleri yemeyeceğini ve bir bebeğe nasıl bakılacağını biliyordu” dedi.

Haberin Devamı

‘Hayatta kalma oyunu’ kurtardı

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro’nun hastanede ziyaret ettiği çocuklarda besin eksikliği, yumuşak doku yaralanmaları, ısırıklar ve cilt lezyonları olduğu belirtildi.

Abla barınak yaptı

 Ayrıca annesi işteyken kardeşlerine bakan Lesly’nin ormanda saç tokalarının yardımıyla barınak yaptığı öğrenildi. Çocukların amcası Fidencio Valencia, “Uçak düştüğünde enkazdan aldıkları unu yediler” diye konuştu. Valencia, çocukların un tükenince ormandaki tohumları ve diğer meyveleri yemeye başladığını ifade etti. Çocukların büyüdüğü Kolombiya Vaupes’teki Guanano yerli grubunun liderlerinden John Moreno, “Onları büyükanneleri büyüttü. Halk arasında öğrendiklerini kullandılar, hayatta kalabilmek için atalarının bilgilerine güvendiler” dedi. 4 kardeş 1 Mayıs’ta Amazon’daki Araracuara köyünden San Jose del Guaviare’ye gitmek için anneleriyle birlikte uçakta seyahat ediyordu. Kazadan sadece çocuklar kurtuldu.