Dünya Pentagon’a göre SDG, PKK değilmiş!

Pentagon’a göre SDG, PKK değilmiş!

15.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde geçen hafta meydana gelen patlamayla ilgili farklı açıklamalar gelmeye devam ederken, olay, önceki gün Pentagon’da düzenlenen günlük basın toplantısında Türk gazetecilerin soruları üzerine yeniden gündeme geldi.

Pentagon’a göre SDG, PKK değilmiş

VOA Türkçe’nin haberine göre, Pentagon Sözcüsü’ne, ABD personelinin Mazlum Abdi ile birlikte Süleymaniye’de hangi görev sebebiyle bulunduğu soruldu.

Haberin Devamı

Sözcü Pat Ryder, 7 Nisan’da ABD personelinin de bulunduğu konvoya Irak’ın Kürt bölgesi içinde Süleymaniye yakınlarından geçerken ateş açıldığını, konvoydan 100 metre uzaklıktaki bir noktanın vurulduğunu söyledi. ABD güçlerinin Irak ve Suriye’de DAEŞ’in kalıcı şekilde yenilgiye uğratılması amacıyla yerel ortaklara destek vermek için bulunduğunu vurgulayan Ryder, DAEŞ’le mücadele koalisyonunun merkezinin Irak’ta olduğunun altını çizdi, Amerikalıların Iraklılara danışmanlık verdiğini ifade etti.

Pentagon Sözcüsü’ne, SDG (YPG) lideri ile ABD askeri personelinin birlikte bulunmasının Amerikalı personeli de meşru bir hedef haline getirip getirmediği, bu konuda bir endişe bulunup bulunmadığı da soruldu. Sözcü Pat Ryder, bunun üzerine “Hayır. SDG ile 2014-2015’ten bu yana ortaklığımız var ve bu ortaklık DAEŞ’in yenilgiye uğratılması misyonu kapsamında. Uzun süreli bir ilişkimiz var. Onlar (SDG) PKK değil. DAEŞ’i yenilgiye uğratmak için SDG ile ortaklık kurduk ve uzun süredir de bu kapsamda operasyon yürütüyoruz” diye yanıt verdi. SDG’yi oluşturan unsurlardan YPG, Türkiye tarafından PKK’nın Suriye kolu olarak kabul ediliyor.