Dünya Puma liseye girip masanın altına kıvrıldı

Puma liseye girip masanın altına kıvrıldı

03.06.2022 - 11:16 | Son Güncellenme:

ABD California'daki bir lisenin İngilizce sınıfında bulunan dağ aslanı, saklandığı yeri terk etmeyi reddedince neredeyse bir gün okulda kaldı.

Puma liseye girip masanın altına kıvrıldı

Amerika kıtasının her yerinde görülen pumalar, Brezilya'daki bir ilkokulun tuvaletinde mahsur kaldıktan yalnızca birkaç gün sonra bu kez ABD'de bir lisenin içine kadar girdi.

Haberin Devamı

Brezilya'nın güneydoğusundaki Nova Lima'daki bir ilkokul öğrencisi, tuvaletin kapısını açtığında kendisine bakan iki gözle karşılaştı. Bir puma (dağ aslanı), yaklaşık 100 bin insanın yaşadığı şehre inmiş ve ilokulun tuvaletine girmişti.

Miguel adlı dokuz yaşındaki öğrenci, okulda futbol oynarken tuvalete girdiğinde şoke oldu. "Korkudan titredim" diyen 9 yaşındaki Miguel, hızla okuldan kaçıp babasına gördüklerini anlattı.

Çocuğun babası Rodrigo Almeida, "Vahşi köpek gibi bir hayvan olduğunu düşündüm ama sonra hayvanın büyüklüğünü gördüğüm anda geri kaçtım" dedi.

Okula çağrılan çevre ve hayvan polisleriyle itfaiye ekipleri, mahsur kaldığı tuvaletten çıkarabilmek için pumayı uzaktan üç tane uyuşturucu iğneyle vurdu. Hayvan, güvenli bir şekilde ormana geri bırakıldı.

Haberin Devamı

En saldırgan büyük kedi türlerinden biri olan pumalar, Brezilya'dan neredeyse bir hafta sonra bu kez ABD'de bir lisede görüldü.

Bir dağ aslanı California'da bir lisenin sınıfına girdi ve masanın altına kıvrılmış halde bulundu. San Mateo County Şerif Bürosu'na (SMCSO) göre, yavru puma Çarşamba sabahı, dersler başlamak üzereyken Pescadero Lisesi personeli tarafından bulundu.

Puma liseye girip masanın altına kıvrıldı

Şerif bürosu, "SMCSO şu anda Pescadero Lisesi'ndeki TÜM ÖĞRENCİLERİN VE PERSONELİN GÜVENDE OLDUĞUNU doğrulayabilir" diye tweet attı: "Şu anda, La Honda-Pescadero Birleşik Okul Bölgesi'ne girmiş olan bir dağ aslanı var."

Yetkililer, pumanın 'kendiliğinden dışarı çıkmasını' sağlamaya çalıştıklarını fakat hayvanın İngilizce sınıfından çıkmayı reddettiğini ve 'kaybolmuş ve korkmuş' göründüğünü söylüyor.

Öğrenciler ve personel aynı binada farklı sınıfları kullandıkları için olay okuldaki işleyişi etkilemedi.

Puma liseye girip masanın altına kıvrıldı

NBC Bay Area muhabiri Stephanie Magallon, masanın altındaki aslanın birkaç fotoğrafını sosyal medyada paylaştı.

SMCO, Facebook sayfasında aslanın okula nasıl girdiğine dair esprili bir tahmin yürüttü:

"Bu sabah Pescadero Lisesi'ndeki İngilizce sınıfına giren dağ aslanının, özür dileyip tarih ödevini bir gün geç teslim etmek için muhtemelen izin almak amacıyla orada olduğu söyleniyor. Okuldaki personel bize okula girişin, ödevin teslim tarihinin uzatılmasını istemek için çok zekice bir yol olduğunu ama talebin reddedildiğini söylüyor."

BİR GÜN SONRA ÇIKARILABİLDİ

Perşembe günü bir bilgi daha paylaşan SMCSO, dört ya da altı aylık olduğu tahmin edilen dağ aslanının güvenli bir şekilde okuldan çıkarıldığını açıkladı. Oakland Hayvanat Bahçesi'ne sevk edilen yavru puma, sağlık kontrolünün ardından doğaya bırakılacak.

Haberin Devamı

ABD'de, birkaç gün önce Washington eyaletinde 9 yaşındaki bir kız çocuğu bir pumanın saldırısına uğramıştı. Bir patikada arkadaşlarıyla saklambaç oynarken dağ aslanı tarafından ısırılan kız çocuğu, hastaneye kaldırılmıştı.

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ BÜYÜK KEDİSİ

Güney Amerika'nın en ucundaki Patagonya'dan Kanada'ya kadar Amerika kıtasının her yerinde bulunan pumalar, ABD içinde yaşayan en büyük kedi.

Puma liseye girip masanın altına kıvrıldı

Yerden 12 metre yükseğe kadar atlayabilen ve 80 kilogram ağırlığa ulaşabilen pumalar, ağaca çıkma uzmanı. Kendi ağırlığının 8-9 katı bir hayvanı yere serebilen pumalar dünyanın en kuvvetli kedisi olarak da biliniyor.

Ayrıca, çitadan sonra en hızlı ikinci büyük kedi. Doğduklarında mavi olan gözleri giderek sarı-yeşile dönüyor. Pumalar mırlayan tek büyük kedi olma özelliğini de taşıyor.

Brezilya'daki ilkokulda mahsur kalan pumayı doğaya bırakan ekipte yer alan veteriner Marcos Mourao, ormansızlaşmanın kentsel alanlara yaklaşan vahşi hayvanlarda artışa neden olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Mourao, "Bunun artan ormansızlaşma, büyük orman yangınları ve bu hayvanların doğal yaşam alanlarının yok edilmesi nedeniyle olduğunu biliyoruz. Hayvanlar bir süre sonra şehirlere ve kasabalara gelmeye başlıyor" diyor.

Veteriner, tehlikeli bir vahşi hayvanla karşılaşması durumunda insanlara çok fazla gürültü yapmamalarını, bölgeyi yavaşça terk etmelerini ve hemen acil servisle iletişime geçmelerini tavsiye ediyor.

Kaynak: Independent Türkçe