Dünya Rus polisi bastı! Düşmanlarının kafaları evinden çıktı

Rus polisi bastı! Düşmanlarının kafaları evinden çıktı

06.07.2023 - 10:42 | Son Güncellenme:

Rus polisi Moskova'ya yürüyen Wagner liderinin evine baskın düzenledi. Söz konusu baskında ilginç kareler ortaya çıkarken görüntüler dünya medyasında manşet oldu.

Rus polisi bastı Düşmanlarının kafaları evinden çıktı

Aylardır Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov ile sorunlar yaşayan Wagner Grubunun lideri Prigozhin bardağı taşıran son damla sonrası Moskova'ya yürüdü. Defalarca cephe hattında mühimmat alamadığını ve askerlerinin ölüme gönderildiğini belirten Prigozhin ile Rus tarafı arasındaki ipler, Rus jetlerinin Wagner askerlerini bombalamasıyla kesin olarak koptu.

Haberin Devamı

YAKIN TEMAS YAŞANDI

Birçok Rus siyasetçi Prigozhin'in kararı sonrası şehirden ayrıldı. Putin'in ise memleketi St. Petersburg'a gittiği öne sürüldü. Dünya basını ise yaşananları ilk sayfadan okuyucularına sundu. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde ise Moskova polisinin Wagner ilerleyişini durdurmak için yollara barikat koyup ana yolları kazdığı kayıtlara geçti.  Söz konusu gelişmede Wagner ile Rus ordusu arasında yakın temasta yaşandı. Bir Rus helikopteri Wagner ordusu tarafından düşürüldü. 

ŞOYGU 1 HAFTA SONRA KONUŞTU

Belarus liderinin araya girmesiyle iki taraf anlaştı, Wagner tasfiye edildi Prigozhin ise Belarus'ta yaşamaya başladı. Öyle ki geçtiğimiz günlerde ABD basınında çıkan haberlerde Wagner'in Belarus'ta yeni bir üst kurduğu da iddia edildi. Olaydan 1 hafta sonra konuşan Şoygu ise Rus askerlerinin sadakati sayesinde Prigozhin'in amacına ulaşamadığını kaydetti.

Haberin Devamı

RUS POLİSİNDEN BASKIN

Öte yandan Rus polisi Prizgozhin'in St. Petersburg'da bulunan lüks evine baskın düzenledi. Arama sırasında peruklarla dolu dolap, timsah, külçe altınlar dahil olmak üzere çok sayıda malzeme ele geçirildi. Söz konusu haberi Kremlin yanlısı İzvestia servis etti. 

Gazeteye göre polis baskında 86 milyon sterlin (10 milyar Ruble) değerinde Rus banknotlarının bulunduğu çok sayıda kutu da ele geçirildi. Ele geçirilen bir başka malzeme ise Üzerinde 'Önemli müzakerelerde kullanılmak üzere' yazan dev bir balyoz.

1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

'KAFA TABLOSU'

Aramaların devamında ise evin içinde çok sayıda pasaport, ibadet odası ve küçük bir hastane bulundu. Polisin aramasında dikkat çeken en önemli eşya ise bir tablo oldu. Söz konusu tabloda Prigozhin'in düşmanlarının öldürülüp kafasının kesilmiş halinin sergilendiği kayıtlara geçti.

Operasyonun görüntülerinin son kısmında ise evde bir helikopter pisti olduğu ve polislerin geldikleri helikopterle bölgeden ayrıldığı kameraya yansıdı.

SALI GÜNÜ KONUŞTU

Salı günü Wagner'e bağlı 'Greyzone' Telegram kanalında yayınlanan kısa bir sesli mesajda Prigozhin Moskova'ya yürümesiyle ilgili "Adalet yürüyüşümüz hainlerle savaşmayı ve toplumu seferber etmeyi amaçlıyordu" ifadelerini kullandı. Prigozhin, nerede olduğuna dair hiçbir ipucu vermedi.