Dünya Son dakika... BBC yayını kesip duyurdu! Türkiye'de yakalanan teröriste verilen ceza belli oldu

Son dakika... BBC yayını kesip duyurdu! Türkiye'de yakalanan teröriste verilen ceza belli oldu

09.05.2017 - 18:03 | Son Güncellenme:

İstanbul'da iki yıl önce gözaltına alınan İngiliz vatandaşı terörist Aine Davis, IŞİD'e üye olmaktan yedi buçuk yıl hapis cezası aldı.

Son dakika... BBC yayını kesip duyurdu Türkiyede yakalanan teröriste verilen ceza belli oldu

Kafa kesme görüntüleriyle dünyanın tanıdığı 'Cihatçı John' lakaplı Muhammed Emvazi'nin yardımcısı Aine Davis, terör örgütü IŞİD üyeliğinden Türkiye'de hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

BBC, İstanbul'da 2015 yılında yakalanan İngiliz vatandaşı Davis'in suçlu bulunduğunu ve yedi buçuk yıllık hapis cezası aldığını son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

Habere göre, Silivri'deki mahkemeden çıkan karar, IŞİD'in elinde bir dönem esir olan kurbanlar arasında memnuniyetle karşılandı.

Onlardan biri, İspanyol gazeteci Javier Espinosa. Espinosa, Davis'in işkence yaptığı isimler arasında yer alıyor.

BBC'ye konuşan gazeteci, "Nerede olursa olsun, yargı önüne çıkmalı. İngiltere veya Türkiye farketmez. Sonsuza kadar hapiste kalmalı" dedi.

Terör örgütü içinde The Beatles grubu olarak bilinen dört kişiden yalnızca Davis mahkemeye çıkarılabildi. 'Cihatçı John', iki yıl önce Rakka yakınlarında füzeyle vurularak öldürülmüştü.

Haberin Devamı

Londra metrosunda çalışan Davis ise, 2013 yılında evini terk edip terör örgütüne katılmıştı. Türkiye'deki terör operasyonunda yakalanması ise, Silivri'deki bir evde Kasım 2015'te olmuştu. Davis'le birlikte gözaltına alınanlar arasında üç İngiliz vatandaşı daha vardı.

Türk gizli servisi, Davis'in gizli cep telefonu mesajlarında Türkiye'de düzenlenmesi planlanan bir saldırının şifrelerini bulmuştu.

Davis'in eşi Emel el Vahabi, İngiltere'de daha önce hapse konulmuştu.