Dünya Son dakika: Eski Pakistan Başbakanı Han'a suikast girişimi!

Son dakika: Eski Pakistan Başbakanı Han'a suikast girişimi!

03.11.2022 - 14:48 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre, eski Pakistan Başbakanı Imran Han, konvoyuna açılan ateş sonucu yaralandı. 70 yaşındaki Han, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılırken, zanlı yakalandı.

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ın seçim konvoyuna silahlı saldırı düzenlendi. Yerel basına göre olay bir suikast girişimiydi ve saldırı sonucu Han bacağından yaralandı. Han, ükümeti erken seçime zorlama kampanyasının bir parçası olarak büyük bir kamyon ve araba konvoyuyla başkent İslamabad'a doğru ilerliyordu. Han'ın lideri olduğu Pakistan Adalet Hareketi, saldırıda liderleri dışında dört kişinin daha yaralandığını açıkladı.

Son dakika: Eski Pakistan Başbakanı Hana suikast girişimi

Haberin Devamı

HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMUYOR

Şok edici görüntüler, eski Pakistan Başbakanı'nın saldırıdan sonra başka bir arabaya bindirildiğini gösterdi. İlk bilgilere göre 70 yaşındaki Han'ın hayati tehlikesi bulunmuyor. Saldırıyla ilgili AFP'ye açıklama yapan Han'ın kıdemli yardımcısı Rauf Hasan, eski başbakanın mitingde ayağından vurulduğunu doğruladı. "Durumu stabil" diyen Hasan, "Bu onu öldürmeye, ona suikast düzenlemeye yönelik bir girişimdi" ifadelerini kullandı. Kurşunun Han'ın kaval kemiğine isabet ettiği aktarılırken, eski başbakanın tedavi için hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

ZANLI TUTUKLANDI

Yerel haberlere göre, zanlı tutuklandı.

Son dakika: Eski Pakistan Başbakanı Hana suikast girişimi

SALDIRGAN KONUŞTU: İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRİYORDU

Olayın ardından yakalanan saldırgan suçunu itiraf ederek, "Imran Han insanları yanlış yönlendiriyordu. İzlemeye dayanamadım ve bu yüzden onu öldürmek istedim. Onu öldürmek için elimden geleni yaptım. Sadece İmran Han'ı öldürmek istedim, başkasını değil" dedi. Saldırgan suç ortağının olmadığını söyleyerek, "Yanımda başka kimse yoktu. Yalnızım" dedi.

Haberin Devamı

PAKİSTAN CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANINDAN SALDIRIYA KINAMA

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, İmran Khan'a yönelik silahlı saldırının 'şok edici, endişe verici, utanç verici ve korkakça' olduğunu söyleyerek, “Imran Khan'a hain bir suikast girişimi gerçekleştirildi. Allah'a şükrediyorum kendisi güvende ama bacağına birkaç kurşun isabet etmiş ve umarım durumu kritik değildir. Bu saldırı şok edici, endişe verici, utanç verici, aldatıcı ve korkakça. Allah ona ve tüm yaralılara şifa versin” dedi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ise şiddetin siyasette yeri olmaması gerektiğini söyleyerek, "PTI başkanının erken iyileşmesi için dua ediyorum. Siyasette şiddetin yeri yoktur. Silahlı saldırıya ilişkin Pencap eyalet hükümetine soruşturma ve güvenlik için gerekli tüm destek verilecek" ifadelerini kullandı.
Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ın seçim konvoyuna silahlı saldırı düzenlendi. Yere basına göre olay bir suikast girişimiydi ve saldırı sonucu Han bacağından yaralandı.

Haberin Devamı

GÜVENSİZLİK OYLAMASINDA KOLTUĞUNU KAYBETMİŞTİ

İmran Han, Eylül ayında kendisini koltuğundan kaybetmesine neden olan güvensizlik oylamasında ABD'nin parmağı olduğu iddia ederek halkın kendisini desteklediğini göstermek için yeni bir seçim yapılmasını istiyordu.

 

MİLLİ KRİKET TAKIMININ ESKİ KAPTANIYDI

Milli kriket takımının eski kaptanı ünlü sporcu İmran Han, Butto ve Şerif ailelerinin yönetimi altında bölünen 220 milyonluk ülkede özellikle gençlere ve sosyal muhafazakar yaşlılara hitap eden bir siyasetçi olarak destek toplamış, miliyetçilik ve dini konularda popülist bir çizgi benimsemişti.

Haziran ayında seçim yapılması için parlamentonun dağılması gerektiğini belirten Han, hükümeti uyararak talepleri karşılanmazsa yeniden başkente yürüyüş düzenleyeceğini söylemişti.

Parlamentoda 10 Nisan'da yapılan güven oylamasında, 174 "hayır" oyu alan İmran Han hükümeti düşmüştü. Pakistan'da üç dönem boyunca başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan'da Mecliste düzenlenen seçimde salt çoğunluğun desteğini alarak ülkenin yeni başbakanı olmuştu.