Dünya 12 şehit verdiğimiz haberlerinin ardından ABD'den skandal paylaşım!

12 şehit verdiğimiz haberlerinin ardından ABD'den skandal paylaşım!

27.12.2023 - 15:54 | Son Güncellenme:

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM)'a bağlı bir hesaptan paylaşılan son fotoğraflar ABD'nin teröre desteğini bir kez daha ortaya koydu. Paylaşımın Türkiye'nin 12 şehit vermesinin ardından yapılan operasyonlar sürerken yapılması ise dikkat çekti.

12 şehit verdiğimiz haberlerinin ardından ABDden skandal paylaşım

Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK/YPG'yle işbirliği yapan ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyon, resmi sosyal medya hesabından bir kez daha skandal fotoğraflar paylaştı.

Haberin Devamı

Türkiye, Irak'ın kuzeyinde 12 askerin şehit olmasının ardından hem Irak'ta hem de Suriye'de terör hedeflerini vuruyor. Hafta sonundan bu yana onlarca terörist öldürüldü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada son 36 saatte 54 teröristin yok edildiğini belirtti.

12 ŞEHİT VERDİĞİMİZ SALDIRILARIN ARDINDAN...

Türkiye'nin sınırın güneyindeki operasyonları devam ederken, bugüne kadar terör örgütü PKK/YPG'ye binlerce TIR'lık silah ve askeri ekipman sağlayan ABD ordusu yeni bir skandala imza attı.

12 şehit verdiğimiz haberlerinin ardından ABDden skandal paylaşım

ÇOCUKLARA KALAŞNİKOF EĞİTİMİ

ABD'nin Orta Doğu operasyonlarını yürüten Merkez Kuvvetler Komutanlığı'na (CENTCOM) bağlı Birleşik Ortak Görev Gücü Doğal Kararlılık Harekatı adlı hesap Suriye'de çekilmiş fotoğraflar yayınladı.

Haberin Devamı

Birleşik Ortak Görev gücü, 2014 yılının sonlarında terör örgütü DEAŞ'la savaşmak üzere uluslararası bir koalisyon olarak kuruldu. Ancak daha sonra ABD ordusunun PKK/YPG'li teröristleri eğitip silah verdiği bir organizasyona dönüştü.

Açık şekilde PKK/YPG terör örgütüyle işbirliği yapan ABD ordusu, son paylaştığı fotoğraflarda teröristlere silah eğitimi verirken görülüyor. Dahası, Amerikan askerlerinin Kalaşnikof eğitimi verdiği grupta çocuklar vardı.

12 şehit verdiğimiz haberlerinin ardından ABDden skandal paylaşım

Suriye'nin kuzeyi ve doğusundaki birçok üste yaklaşık 900 askeri bulunan ABD ordusu, özellikle petrol sahalarını kontrol ediyor.

12 şehit verdiğimiz haberlerinin ardından ABDden skandal paylaşım

ABD F-16'SI EKİM AYINDA TÜRK SİHASI'NI DÜŞÜRDÜ

Ekim ayı başında ABD'ye ait bir F-16 savaş uçağının Türkiye'ye ait silahlı insansız hava aracını (SİHA) Suriye'nin kuzeyindeki Haseke yakınlarında düşürmesi, Ankara-Washington hattında şimşek yüklü bulutların çarpışmasına yol açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olaydan sonra yaptığı açıklamada ABD'nin Suriye'de 23 üssü bulunduğunu hatırlattı, "Suriye'de Amerika'nın üslerinin ne işi var? Bu üslerle ne yapılıyor?" deyip ekledi:

"Ama Türkiye'nin bir insansız hava aracını ABD düşürüyor. İnsansız hava aracını ABD düşürürken bu Türkiye şu anda NATO'da Amerika'nın ortağı değil mi? Bunu neyle izah edeceğiz?"

Uluslararası haber ajansları ise, son yıllarda ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyinde teröristlerle kol kola tatbikat yaptığı ya da YPG'lilere eğitim verdiği onlarca fotoğraf servis etti. Fotoğraflar arasında Türkiye sınırının dibinde nişan alan Amerikan askerleri, sınıra yakın noktada ateşlenen Javelin tanksavar füzeleri de vardı. ABD, iç savaş ülkesi Suriye'ye 2015'te doğrudan asker sokmuştu.

Haberin Devamı

12 şehit verdiğimiz haberlerinin ardından ABDden skandal paylaşım