Dünya Son dakika... Putin'den İsrail-Hamas savaşına dair ilk açıklama! Tek ülkeyi suçladı

Son dakika... Putin'den İsrail-Hamas savaşına dair ilk açıklama! Tek ülkeyi suçladı

10.10.2023 - 15:09 | Son Güncellenme:

Vladimir Putin, Irak Başbakanı ile programı kapsamında bir araya geldi. Putin burada Cumartesi gününden beri süren İsrail-Hamas arasındaki gerginlik hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Son dakika... Putinden İsrail-Hamas savaşına dair ilk açıklama Tek ülkeyi suçladı

Rusya lideri Vladimir Putin, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın tırmanmasının ABD dış politikasının başarısızlığına bağladı. Putin, ABD'nin Orta Doğu'da tekel olmak istediğini öne sürerek Washington'ın uzlaşma için çabalamadığını kaydetti. Putin'e göre her iki taraf da sivil halka verilen zararın en aza hatta sıfıra indirilebilmesi için çalışıp yönlendirilmeli.

Haberin Devamı

Putin'in açıklamaların devamında konuyla ilgili şöyle dedi:

'ABD iki tarafa da baskı yapıyor, ancak hiçbir zaman Filistin halkının çıkarlarını dikkate almıyor. Bu konuda her şeyden önce Birleşmiş Milletler'in bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için çaba harcaması gerektiğini düşünüyorum'

Kremlin daha önce her iki tarafla da temas halinde olduğunu ve İsrail-Filistin arasındaki anlaşmazlığın çözümünde rol oynamaya çalışacağını açıklamıştı.

ÜÇ GÜNDE YÜZLERCE İNSAN ÖLDÜ

7 Ekim'de patlak veren İsrail ile Hamas arasındaki savaşın ilk dakikalarında 5000'den fazla roket İsrail'in güneyine düştü. İsrail hükümeti 50 yıl sonra savaş kararı aldıklarını dünyaya duyururken bugün itibariyle İsrail ordusu Gazze sınırındaki kontrolü tekrar ele aldı. 

İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Hamas'ın saldırısında şimdiye kadar 900 kişinin öldüğü, 2806 kişinin ise yaralandığı kaydedildi. Bakanlık ayrıca yaralılardan 500'e yakınının ise durumunun kritik olduğu bilgisini verdi. Filistin tarafından açıklanan son verilerde ise 700'den fazla kişinin İsrail saldırılarında hayatını kaybettiği hatırlatıldı.