Dünya Trump'ın ruhani danışmanından seçim ayini

Trump'ın ruhani danışmanından seçim ayini

05.11.2020 - 16:06 | Son Güncellenme:

ABD seçimlerinde oy sayımı hâlâ sürerken Başkan Donald Trump'ın ruhani danışmanı Paula White-Cain, Trump'a destek için Florida eyaletinde ayin düzenledi. Paula White-Cain duasında özellikle, "Trump'tan seçimi çalmaya çalışan şeytani konfederasyonları" hedef aldı.

Trumpın ruhani danışmanından seçim ayini

Çarşamba akşamı yapılan dini törende çekilen bir video da sosyal medyada çokça paylaşıldı. Paula White-Cain duasında, "Zaferin sesini duyuyorum" dedi.

Haberin Devamı

Paula White-Cain kimdir?

Evanjelist din insanı Paula White-Cain, Beyaz Saray'ın İnanç ve Fırsat Girişimi'nin başına getirilmişti.

White-Cain'in bu göreve getirilmesi, Kilise ile devletin ayrılığına aykırı olduğunu savunanların tepkisiyle karşılanmıştı.

Donald Trump'ın yönetiminde Evanjelik Danışma Kurulu Başkanı olarak atanan White-Cain, 20 Ocak 2017'de Trump'ın göreve başlama töreninde de ayin düzenlemiş ve bir başkanın yemin töreninde ayin düzenleyen ilk kadın olmuştu.

White-Cain, Trump'ın 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını desteklemişti.

Daha önce de Trump'ın siyasi muhaliflerinin "büyücülükle uğraştığını" iddia eden White-Cain; Cindy Jacobs, Dave Kabul ve Dutch Sheets gibi din insanlarıyla birlikte Tek Sesli Dua Hareketi adında bir hareket başlatmış ve "Trump'ı büyüden korumak için" dua etmişti.

Haberin Devamı

Kaynak: BBC Türkçe