Dünya Üç ay sonra yeniden bir arada... Zelenskiy ve eşi buluştu!

Üç ay sonra yeniden bir arada... Zelenskiy ve eşi buluştu!

22.05.2022 - 14:27 | Son Güncellenme:

İngiliz Daily Mail gazetesi ve BBC'nin aktardığına göre Volodimir Zelenskiy ve eşi Olena Zelenska, neredeyse üç ay sonra bir araya gelerek birlikte görüntü verdi.

Üç ay sonra yeniden bir arada... Zelenskiy ve eşi buluştu

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın 24 Şubat'ta başlattığı savaşın başında, çocuklarıyla birlikte bir güvenli eve götürülen eşi Olena Zelenska ile yaklaşık üç ay sonra yeniden bir araya geldi.

Haberin Devamı

Vladimir Putin'in yağdırdığı bombalar nedeniyle iki buçuk aydır ayrı olan çift, Ukraynalı gazetecilerle iktidarda geçirdikleri üç yıl münasebetiyle bir bardak çay içerek buluştu.

"GÜVENİLİR BİR ADAMDI, ÖYLE KALDI"

44 yaşındaki Olena da birçok Ukraynalı aile gibi, ülkelerindeki savaşın başlangıcında dokuz ve 17 yaşlarındaki çocuklarıyla birlikte kaçmak zorunda kaldı. Zelenskiy'nin ailesi, işgalcilerin tehditlerinden uzak, ülkenin kimliği belirsiz bir bölgesine sığındılar.

75 dakikalık önceden kaydedilmiş röportajda Olena, her ne kadar birbirlerinden uzakta olsalar da, daha yakın hissetmek için yemek yerken konuşmayı tercih ettiklerini söyledi.

Üç ay sonra yeniden bir arada... Zelenskiy ve eşi buluştu

Eşiyle birlikte röportaj veren Ukrayna First Lady'si, "Volodimir'in savaşın başlangıcından bu yana değiştiğini söyleyemem. Daha önce güvenilir bir koca ve yanı derecede güvenilir bir adamdı. Öyle kaldı." ifadelerini kullandı; kocasının bakış açısının ve düşünce tarzının hiçbir zaman değişmediğini aktardı.

Üç ay sonra yeniden bir arada... Zelenskiy ve eşi buluştu

Haberin Devamı

"EŞİMİ SAVAŞ BİLE BENDEN AYIRAMAZ"

Aslen senarist olan Olena, kocasının konuşmalarının her zaman en büyük hayranı olmadığını ve bunları gözden geçirecek zamanı olmadığını söyledi. Ukrayna First Lady'si Olena Zelenska, eşiyle birlikte ender bir röportaj için kamera karşısına geçti. Bu, çiftin savaşın başından bu yana ikinci kez birlikte görülmesi oldu. Olena, iki buçuk aydır görmemesine rağmen savaşın bile eşini ondan alamayacağını söyledi.

Ukrayna lideri Zelenskiy, mesajına sıkı sıkıya bağlı kaldı ve 'Bu savaşı başlatan biz değildik ama bitirecek olan biz olacağız' dedi. Haber, Mariupol'daki Azovstal çelik fabrikalarının sonunda Rus işgalcilere teslim olması ve Putin'in Donbas'a yeni bir saldırı başlatmasının hemen ardından geldi. Rusya, 2 binden fazla kişinin teslim olduğunu iddia ediyor, ancak bu sayı Ukrayna tarafından doğrulanmadı.

Ukrayna'daki savaşın henüz sonu görünmese de, Volodymyr Zelenskiy'ye göre, çatışma ancak diplomasi yoluyla çözülebilir. Ukrayna televizyonunda yaptığı konuşmada Zelenskiy, ülkesinin savaş alanında galip gelebileceğini, ancak savaşın ancak "müzakere masasında" kesin bir şekilde durdurulabileceğini öne sürdü. Ancak her iki taraf da hiçbir şeyden vazgeçmek istemediği için bunun kolay olmayacağını belirtti ve iki taraf arasındaki müzakereler durdu.