Dünya Yunan Başbakan Miçotakis, yine Türkiye'ye sataştı!

Yunan Başbakan Miçotakis, yine Türkiye'ye sataştı!

22.06.2022 - 17:15 | Son Güncellenme:

Gerilimi sürekli tırmandıran Yunanistan'dan Türkiye karşıtı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, verdiği bir röportajda saldırgan tavrını sürdürdü ve Türkiye’ye suçlamalar yöneltti.

Yunan Başbakan Miçotakis, yine Türkiyeye sataştı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’yi bu kez de "Bugün Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki yayılmacılığını vurguladığımızda, bir dereceye kadar, Ukrayna’da yaşananlarla karşılaştırıyoruz. Avrupa Birliği’ndeki ortaklarımız da bunu idrak ediyor" ifadeleriyle hedef aldı.

Haberin Devamı

RÖPORTAJDA DA TÜRKİYE'YE SALDIRDI

Ankara-Atina hattında bir süredir yüksek olan gerilim, Yunanistan cephesinden peş peşe gelen açıklamalar nedeniyle bir türlü düşmüyor. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Capital adlı Yunan televizyon kanalından Spyros Dimitrelis'e röportaj verdi.

Yunan lider Türkiye’yi, Doğu Akdeniz’de yayılmacılıkla suçladı. Sınırların değişmesi ile herhangi bir tartışmanın düşünülemeyeceğini ifade eden Miçotakis, "Herkes, Türkiye’nin aşırı retoriğinin sınırı aştığını anlıyor. Bu durum Türkiye’yi hiçbir yere götürmez" dedi.

Yunan Başbakan Miçotakis, yine Türkiyeye sataştı

Yunanistan Başbakanı, "Avrupa Birliği, ulusal egemenliğimizden şüphe eden herhangi bir bahaneyi daha en başından kınamaktadır" ifadelerini de ekledi.

Yunanistan’ın jeopolitik açıdan güçlendiğini, Amerika Birleşik Devletleri ile olan stratejik ilişkilerini de derinleştirdiğini belirten Miçotakis, “Ülke tarihin doğru tarafında yer almalıdır. Milli çıkarlar bunu gerektiriyor” dedi.

Haberin Devamı

"Kimsenin sınırları değiştirmekten bahsetmesi düşünülemez. Dolayısıyla, herhangi bir mazeretle, ulusal egemenliğimizin sorgulanması düşünülemez" ifadelerini kullanan Yunan Başbakan, Avrupa'nın da Yunanistan'ı desteklediğini iddia etti.

"YUNANİSTAN'IN HAMLESİ TÜRKİYE'Yİ PROVAKE ETMEYE YÖNELİK"

CNN Türk ekranlarına konuk olan İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Filiz Katman, Yunanistan'ın provake etme çabasını vurguladı ve "Tonu gittikçe yükselen bir söylem var. ABD ile ittifak ilişkisi ve stratejik ortak ilan etme durumu var. Artık büyük güçler birbirleriyle mücadele ederken vekil aktörler kullanıyor. Yunanistan'ın bu hamlesi Türkiye'yi provake etmeye yönelik." ifadelerini kullandı.

Yunan Başbakan Miçotakis, yine Türkiyeye sataştı

Önceki gün Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, iki ülke arasında gittikçe artan gerilimden Türkiye'yi sorumlu tutmuş ve "Türk provokasyonlarında eşi görülmemiş bir tırmanış var" iddiasında bulunmuştu.

TÜRKİYE PLANINI AÇIKLADI

CNN'in Yunanistan'da yayın yapan edisyonu da, Miçotakis'in 'Türkiye planı'nı açıkladı. Yunanistan'ın eski Çevre ve Enerji Bakanı George Papaconstantinou tarafından kaleme alına makalede, "'Miçotakis, Brüksel ve Madrid'de Türkiye'nin saldırganlığını, Yunanistan'ın güvenliği ile Avrupa ve Avrupa-Atlantik düzeyinde istikrar için pusuda bekleyen tehlikeleri inançla teşhir edecek." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Yunan gazetesi Kathimerini ise, krizin çözümü için ABD ve Almanya’nın da devreye girdiğini yazdı. Kathimerini ayrıca, NATO Genel Sekreteri'ne açık mektup yayınladı. Petros G. Molyviatis imzalı mektupta, "Son zamanlarda Yunanistan -Türkiye ilişkilerindeki krizle ilgili açıklamalar yapıyorsunuz. Bu açıklamaların iki ülke arasında eşit bir mesafeyi koruduğu görülüyor. Bu eşit mesafe değil. Bu, saldırganı kurbana karşı cesaretlendirir" ifadeleri kullanıldı.