Ege 6 Kasım’da yine müjde verecek

6 Kasım’da yine müjde verecek

05.10.2021 - 01:20 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Kasım’da İzmir’e gelecek ve TOKİ tarafından yapımı tamamlanan konutları, hak sahibi depremzedelere teslim edecek. Erdoğan’ın kente yine müjdelerle gelmesi bekleniyor...

6 Kasım’da yine müjde verecek

Onur Çakır - İzmir’de meydana gelen depremin üzerinden neredeyse bir yıl geçti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Kasım’da kente gelecek ve TOKİ tarafından proje alanlarında yapımı tamamlanan konutların hak sahiplerine teslim edecek.

Gözler Nasır’da...

Özellikle vurgulamak gerekiyor. Depremzedelerin birçok sorunu var. Evleri ağır hasar alanların ayrı, orta hasarlıların ayrı...

Burada şu an en büyük sorun, hiç şüphesiz faizlerin yüksek olması. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, yüksek faizle ilgili bir çalışma yapacağını ifade etmişti. Depremzedeler, ondan gelecek haberi dört gözle bekliyor.

450-550 bin lira isteniyor

Evlerinin yerine yenisinin yapılması için gün sayan depremzedeler, yüksek maliyetle karşı karşıya...

Müteahhitlerin ilçe ilçe farklı fiyat verdiğini görüyoruz. Bayraklı’da yıkılıp yeniden yapılacak bir daire için 450-550 bin lira fiyat biçiliyor. Emekli bir vatandaşın bu parayı ödemesi oldukça zor!

Haberin Devamı

‘Emsali artırın’

Depremzedelerin bir beklentisi de emsal artışı... “Emsal artsın, maliyetler düşsün” talebi, geçen hafta İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletildi. Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, “Emsali artırın. Bizden bir sorun kaynaklanmasın” talimatını verdi.

Soyer’in aslında emsal artışına sıcak bakmadığını biliyoruz, ama liderden gelen talimat sonrası Büyükşehir Belediyesi Belediyesi çalışmalara hemen başladı.

‘Bayraklı’yla sınırlı’

Konu henüz yeni olmasına karşın Soyer’e sordum. Net olarak şunu söyledi: “Emsal artışı, Bayraklı’yla sınırlı olacak.”

Başkan bu konuda kararlı, ama depremde evi hasar gören, Karşıyaka ve Bornova sınırlarında oturan vatandaşlar olduğunu da unutmamak gerekiyor! İşin özeti; faizlerin düşmesi, emsal artışı ve ödeme kolaylığı yapılması, depremzenin en büyük beklentileri.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Kasım’da İzmir’e geleceğini ifade ettim. Buraya her gelişinde müjdeler veren Erdoğan’ın, depremzedelere de müjde vereceğini düşünüyorum.