Ege Alsancak Garı varış ve kalkış merkezi olacak

Alsancak Garı varış ve kalkış merkezi olacak

15.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’den Ankara, Bandırma, Balıkesir ve Uşak’a yapılan tren seferlerinde Alsancak Garı’nın varış ve kalkış merkezi olacağı bildirildi.

Alsancak Garı varış ve kalkış merkezi olacak

TCDD 3’üncü Bölge Müdür Yardımcısı Selim Koçbay ve Ticaret Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kutlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “İzmir banliyö sisteminin metro standardına çıkarılmasına ilişkin yapım çalışmaları nedeniyle kapalı bulunan Basmane-Çiğli-Ulukent istasyonları arasındaki çift hatlı demiryolu 20 Mayıs’ta trafiğe açılacaktır. Bu tarihten itibaren İzmir-Ankara-İzmir arasında işletilen İzmir Mavi Treni ve Karesi Ekspresi’nin, İzmir-Bandırma-İzmir arasında çalışan 6 ve 7 Eylül ekspreslerinin, İzmir-Balıkesir-İzmir arasında yolcu taşıyan Ege Ekspresi’nin, İzmir-Uşak-İzmir arasındaki Uşak Ekspresi’nin geçmiş yıllarda Basmane olan varış-kalkış merkezi Alsancak olarak değiştirilmiştir.”

Haberin Devamı

Büyük yangınla ilgili gerçekler konuşulacak
Büyükşehir Belediyesi bugün saat 15.30’da, son zamanlarda kamuoyunda oldukça çok konuşulan 1922 İzmir Yangını’nı bütün yönleriyle ele alacak bir panel düzenliyor. Türkiye’nin önde gelen araştırmacılarının konuşmacı olarak katılacağı panel Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) yapılacak. Yangın konusunda bugüne kadar oluşturulan tartışmalara en geniş anlamda yanıt verilmesi hedefleniyor.
Panelde, yangınla ilgili yeni bilgi ve belgeler de kamuoyuyla ilk kez paylaşılacak. Konuşmacı olarak, İzmir yangını üzerine Amerikan arşivlerinde ilk çalışmayı yapan Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, “Ateşin Gelini” adlı kitabın araştırmacı yazarı Mehmet Coral, gazeteci-yazar Yaşar Aksoy, araştırmacı-yazar Mustafa Armağan ve APİKAM Müdürü Yrd. Dr. Oktay Gökdemir katılacak.

Haberin Devamı

Basmane’de renkli günler
Konak Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Basmane Günleri” kortej yürüyüşüyle başladı. Mezarlıkbaşı’ndan başlayıp Basmane Garı’nda son bulan etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Burada fotoğraf ve resim sergileri açıldı. Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü’nden Yrd. Doç. Zuhal Çetin Özkan ve öğrencilerinin hazırladığı “Basmane” belgeselinin gösterimi yapıldı. Altınpartk’ta “Kültürel Mirasın Korunması, Tarihsel Kimliğin Sürdürülmesi-Metropoliten Planlamada Koruma” konulu panel düzenlendi. “Adım Adım Basmane” kitabının tanıtımı da yapıldı.

Kaldırımlar için yeni taş beğendi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin prestij bölgelerinde yapılacak kaldırım düzenlemelerinde uygulanması planlanan taş örneklerini inceledi. İZBETON tarafından değişik kombinasyonlarda hazırlanan taşlar hakkında bilgi alan Kocaoğlu, bordür olarak doğal graniti, kaldırımlar içinse 10 cm’lik küpler halinde hazırlanan doğal granitle mermeri beğendiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Ana arterlerde yapılacak düzenlemelerde kullanılacak. Hem şıklığı hem de dayanıklılığıyla göz dolduracak” dedi.