Ege Bodrum’a en büyük arıtma tesisi geliyor

Bodrum’a en büyük arıtma tesisi geliyor

01.07.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum’da en büyük atıksu arıtma tesisinin temelini törenle attı. Tesis, 37 bin metreküp kapasiteyle yaklaşık 195 bin kişiye hizmet verecek

Bodrum’a en büyük arıtma tesisi geliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum’da ‘Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelini attı. 37 bin metreküp kapasiteyle yaklaşık 195 bin kişiye hizmet verecek olan tesisin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ahmet Aras, yıllardır bir eksiklik olarak gördükleri ve bekledikleri önemli bir yatırımın Büyükşehir tarafından hayata geçirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Doğayı koruyor

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan da, “Bizim belediyelerimiz çevreci yatırımlar yaparak hem doğayı hem de diğer canlıları koruyor” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün ise, “Bu yatırım 2015 yılının ortasında başlayan Dünya Bankası kredi anlaşmasından itibaren başlayan bir projeydi. Türkiye’de sadece 2 belediye bu krediden yararlanabildi ve 83 milyon euro kredi sağladık. Sadece Bodrum değil, Fethiye’nin Ölüdeniz, Hisarönü-Ovacık Mahallelerimizde de arıtma tesisi ve kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor. Bodrum’da yıllardır üstyapı yapılmış ancak altyapıya bir şey yapılmadığı için şikayetler ortaya çıkmış. Seçimde Ahmet Başkanımızla bir söz verdik bu altyapı sorununu çözeceğiz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

2022’de açılacak

Yapılan yatırımlarla Bodrum kıyı şeridinde altyapı yüzde 46’dan yüzde 91 oranına yükselecek. Ayrıca altyapı hizmetlerinden yararlanan nüfusta 170 binden 750 bine çıkacak. Akyarlar, Turgutreis, Karabağ, Akçaalan, İslamhaneleri, Dereköy, Peksimet ve Bahçelievler mahallelerine 160 milyon lira maliyetle yapılan 160 kilometrelik kanalizasyon hattı, temeli atılan tesise bağlanacak. Böylelikle bu mahallelerin atıksu sorunu uzun yıllar boyunca ortadan kalkmış olacak. Tesisin 2022 yılı ortalarında tamamlanıp hizmete sunulması amaçlanıyor.