Ege Ejder meyvesi Aydınlı oldu

Ejder meyvesi Aydınlı oldu

26.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çiftçiye alternatif ürün sunarak gelir kaynaklarını artırmayı hedefleyen Aydın Büyükşehir, bölgeye uyumunu araştırmak üzere ejder meyvesi yetiştirdi

Ejder meyvesi Aydınlı oldu

Aydın çiftçisine alternatif ürünler sunmak için birçok projeyi eşzamanlı olarak sürdüren Büyükşehir Belediyesi, verimli sonuçlar almaya başladı.
Aydın iklimine uygunluğunu test etmek için Büyükşehir seralarında ejder meyvesi olarak bilinen “pitaya” üretiliyor. Olumlu sonuçlar aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Ejder meyvesinden sadece tek hasatlık değil yaz sezonu boyunca ve kasım ayına kadar meyve alınmaya devam ediliyor. Bu bağlamda ekonomik olarak güçlü bir bitki. Fidelerinden üreticiye ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Aydın çiftçisinin daha fazla kazanmasını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Deneyimlerini isteyen üreticilerle paylaştıklarını ifade eden Büyükşehir ziraat mühendislerinden Haydar Söylevci de, bitkiyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Tecrübelerimize göre bakımında suyu fazla istemiyor ve hastalıklara karşı toleranslı. Bunun yanında kimyasallardan uzak yetiştirme şartlarına yani ilaçsız tarıma uygun. Tropikal iklim kuşağına uygun olan bitki, kışın sıfırın altındaki sıcaklığın yaşandığı gün sayısının az olması, yazın da sıcak ve nemli iklimden dolayı Aydın iklimine uyum sağladı. Yılın ilk hasadını almış bulunmaktayız. Ayrıca ejder meyvelerinden aldığımız fidanları da vatandaşımıza ulaştırdık. Onlar da hasatlarını yakın zamanda yapacak” dedi.

Yazarlar