Ege Gediz’de kısıtlı sulama

Gediz’de kısıtlı sulama

13.04.2018 - 00:42 | Son Güncellenme:

MANİSA İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan Devlet Su İşleri 2’inci Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Gediz Havzası’nda sulama için 3 milyon metreküp su bulunduğunu ve bu yıl kısıtlı bir şekilde sulama yapılacağını belirtti.

Gediz’de kısıtlı sulama

Toplantıda konuşan Eker, barajların durumu hakkında bilgi verdi. Eker, Marmara Gölü’nde yüzde 26, Afşar Barajı’nda yüzde 28, Buldan Barajı’nda yüzde 14, Sevişler Barajı’nda yüzde 71, Demirköprü Barajı’nda yüzde 27, Gördes Barajı’nda yüzde 11, Güneşli Barajı yüzde 100 oranında su bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

3 milyon metreküp su

Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, “Ciddi kurak bir periyot geçiriyoruz. Demirköprü ve Gölmarmara Gölü’nde seviyeler oldukça düşük. 110 bin hektarlık bir saha var. Bu sahadaki suyumuz 3 milyon metreküp. Çok sıkıntıya girmeden, kısıtlı sulama yaparak bir yıl geçireceğimizi umuyoruz. Gediz Ovası’ndaki sulamaları kısıtlı bir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

350 kamu projesi

Toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı da, 2018 yılında Manisa’da 350 kamu yatırım projesi uygulandığını ve bu yatırımların tutarının 3 milyar 984 milyon olduğunu açıkladı. Koordinasyon toplantısında vakıf eserleriyle ilgili bilgi veren İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç ise, “Demirci’deki Hacı Hasan Cami onarımıyla ilgili ihaleyi bitirdik. 5 yıldır kapalı bir eserdi. En yakın sürede eseri onarıp halkın hizmetine sunacağız. Ayrıca Manisa Ulucami’nin restorasyon ihalesi de yapıldı. Ulucamii de mevcut durumundan kurtarıp halkın hizmetine sunacağız” dedi.