Ege Hat ve tezhip eserleri sergide

Hat ve tezhip eserleri sergide

24.06.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi’nde, Hattat Arkın Ongan ve Müzehhibe Suna Ongan ve Müzehhibe Sevde Ataç’ın eserlerinden oluşan ‘Hüsn-i Hat ve Tezhip Sergisi’nin açılışını gerçekleştirecek.

Hat ve tezhip eserleri sergide

MÜSİAD İzmir Şubesi, Manisa Geleneksel Sanatlar Derneği ve Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Derneği tarafından düzenlenen sergide hat ve tezhip eserlerinden oluşan 100 eser yer alacak. MÜSİAD İzmir Başkanı ve aynı zamanda Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Derneği Başkanı Bilal Saygılı, “Sergimizde her biri kendi alanında önemli örneklik teşkil eden Hüsn-i hat eserlerini ve tezhip çalışmalarını göreceğiz. Bu güzel sergi ile bizi buluşturacak olmalarından dolayı Manisa Geleneksel Sanatlar Derneği sanatçılarına çok teşekkür ediyorum. Sergimize tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı


Manisa Geleneksel Sanatlar Derneği kurucularından Müzehhibe Suna Ongan ise “Eserler el yapımı murakkalar üzerine altın, boya ve kedi tüyü fırça kullanarak icra edilmiştir” dedi. Sergi 26 Haziran’a kadar ziyarete açık olacak.

‘Örnek almalıyız’

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, “İrfan Sohbetleri” programında Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ı ağırladı. Karaman, “Türkiye’de Dini Değerlerin Günlük Hayata Yön Veren Gücü ve Müslüman Tacirin Ticaret Ahlakı” konulu konferansta Diyanet’in yaptığı “Türkiye’de Dini Hayat” araştırmasından hareketle dini hayatı yorumladı. Başkan Saygılı, “Dünyanın gidişatı hakkında bir söz söylenmesi gerekiyorsa, o sözü mutlaka Hayrettin Karaman hocamız söylemiştir. Müslümanların bir konuda bir fetvaya ihtiyacı olduğunda o fetvayı mutlaka vermiştir. O her zaman ‘Madem dünya siyasetinde bir sinema oynanmaktadır, o halde Müslümanlar bu filmin başrolünde olmalıdır’ şeklinde düşünmüştür. Etkili, müdahaleci, mücadeleci Müslümanlık nasıl gerçekleştirilir? diye düşünenlerin onun hayatından öğrenecekleri çok şey vardır” diye konuştu.

Yazarlar