Ege Selvitopu, üçüncü dönemi düşünüyor

Selvitopu, üçüncü dönemi düşünüyor

17.02.2022 - 01:36 | Son Güncellenme:

Karabağlar’da Nasreddin Hoca heykelinin olduğu yeri bilim-kültür merkezi, havacılık ve uzay sergisiyle farklı bir ortama dönüştürdüklerini belirten Başkan Selvitopu “Heyecanım var, üçüncü döneme sıcak bakıyorum” dedi.

Selvitopu, üçüncü dönemi düşünüyor

ONUR ÇAKIR - Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, göreve geldiği 2014’ten bu yana ilçeye 400 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Belediyenin her kesimden vatandaşa dokunduğunu vurgulayan Selvitopu, birçok projeyi hayata geçirdiklerini, ilk günkü heyecanını koruduğunu, üçüncü dönem belediye başkanlığını düşündüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

‘Çocuklar mutlu olsun’

Uzun süredir ilçenin tartışılan konuları arasında yer alan Nasreddin Hoca heykelinin herkesi memnun eden bir projeye dönüştüğünü kaydeden Selvitopu, “2014’te seçildikten sonra en fazla karşıma gelen konulardan birisiydi bu. Nasreddin Hoca olup olmadığı belli değildi. Başı yoktu, vatandaş ‘Bunun başı ne olacak’ diye soruyordu. Başı kondu, bu defa herkes ‘Bu ne!’ dedi. Bu benden önceki belediye başkanımız zamanında planlanmış bir projeydi. Eleştiriler oldu ‘Bunun burada ne işi var?’ gibi. Gerçekten dikkat çeken büyüklüğü var. Biz projeye baktık, burası aslında 4 katlı bir bina, projesi de öyle. Projede restoran olarak planlanmış. Biz buranın restoran olmasını doğru bulmadık. Üzerine bir çalışma yaptık, İzmir’in eski Mimarlar Odası Başkanı Tamer Başbuğ’la görüştük, ondan öneri istedik. O da, çocuklara dönük bir bilim merkezi olması yönünde taslak proje getirdi, ‘tamam’ dedik. Uygulama projeleri geldi, ihaleye çıktık. 6 milyon 600 bin liraya mal oldu. İZKA’ya başvurduk, 1 milyon lira destek aldık. Burası çocuklara yönelik bilim kültür merkezi oldu. Zemin katta havacılık ve uzay sergisi var. Bir üst katında kütüphane, bilim merkezi, bilim araçları var. Üçüncü katta da sanat galerisi, tabii ki kafeteryası var. Amfitiyatrosu var. Çocuklarımız burada hem hoş vakit geçirecekler hem de öğrenecekler, bilime ısınacaklar, uzaya merak salacaklar. Gelen çocuklarımız mutlu oluyor. Gençlik merkezi ile beraber 230 metrekare alan... Yüzme havuzları, 2 bin seyirci kapasiteli amfitiyatro, piknik alanı var, aktivite, yürüyüş alanları var. İzmirlilerin zaman geçirip dinlenecekleri bir yer. Ulaşım da çok kolay. Limontepe Otoyol Kavşağı’ndan çıktıklarında 2-3 dakikada varılabilir” dedi.

Haberin Devamı

‘İkinci büyük merkez’

İzmir’in en büyük ikinci kültür merkezini yaşama geçirdiklerine dikkat çeken Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu şunları söyledi: “Yıldız Kenter Kültür Merkezi, 2 ayrı bloktan oluşuyor. Kültürel-sosyal faaliyetler için çok çeşitli mekânlar var. Hem düğün hem nikâh salonu olarak kullanılacak bir solon, kurs alanları, yönetim bölümü var. Burası, her türlü kültürel etkinliğin yapılmasına olanak veren bir mekân. İzmir’in Adnan Saygun’dan sonra en büyük kültür merkezi. 18.5 milyon maliyetli 7 bin metrekare kapalı alanda 310 kişilik çok amaçlı salonu var. Herkes yararlanacak, tüm İzmirlilere açık olacak.”

Haberin Devamı

‘400 milyonu aştık’

7 yılda yatırıma 400 milyon liranın üzerinde bir para harcadıklarını belirten Selvitopu, “Borçlanıyoruz, kredi de kullanıyoruz. Kullandığımız kredinin üzerinde yatırım yaptık. Borçlanmalarımızı yatırıma dönüştürüyoruz. Atatürk Gençlik Merkezi projemiz var. Temelini attık, şu anda yüzde 30’lar seviyesinde. 2023’te tamamlayıp hizmete açmak istiyoruz. Burası, Karabağlar gençliğine çok büyük hizmetler verecek. Bunu Büyükşehir’le birlikte yapıyoruz” vurgusunu yaptı.

2022’nin zor bir yıl olduğuna vurgu yapan Selvitopu, temel hizmetleri aksatmadan yürüteceklerini, yatırımı da sürdürmeye çalışacaklarını ifade etti, sözlerini şöyle sürdürdü: “İmkânlarımızı vatandaşa yardım kapsamında da dengeli götürmeye çalışacağız. İktidar hep ‘Karabağlar’ı alabiliriz’ diye görüyor, ama Karabağlar’da işleri zor. Benim yaptığım yatırımlar ortada. Üçüncü dönem belediye başkanlığını düşünüyorum. Bunun sebebi de işleri sonlandırabilmek. İlk seçildiğim yıla göre bugün heyecanım daha fazla. Çünkü, artık ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Geçtiğimiz yıllar bizim için hazırlık yıllarıydı, şu an ise         hayata geçiriyoruz.”