Ege 'Sulamada çağın ötesine geçtik'

'Sulamada çağın ötesine geçtik'

01.06.2018 - 02:23 | Son Güncellenme:

Bergama’da DSİ’nin yapımını tamamladığı tesisleri hizmete açan Bakan Eroğlu “Çiftçimizi toplulaştırma ve tarla içi sulamada çağın ötesine geçirdik” dedi

Sulamada çağın ötesine geçtik

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bergama 13 Nisan Anadolu Lisesi bahçesinde, Devlet Su İşleri Tesisleri toplu temel atma ve açılış töreniyle Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları dağıtım törenine katıldı. Bakanlığı tarafından İzmir’e 77 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, yeni yatırımların tutarının da 206 milyon lirayı bulduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Çiftçi çok kazanacak

Bakan Eroğlu, İzmir’e DSİ tarafından yapılan barajlar ve sulama göletlerini hatırlattı, “İzmir’de sulama olmazsa ürün fazla alamazsınız ama su gelince en az 4 katla 14 misli arasında gelir artışı oluyor. Bunu hesap ettik, 301 milyon lira sulamalardan dolayı çiftçimizin cebine giriyor. Çiftçi dostuyuz. Tarla içi sulama ve toplulaştırma, kanunla DSİ’ye verildi. Bakanlığımız, çiftçimizin emrinde. DSİ’nin tüm makineleri de çiftçimizin emrinde. Çiftçimizi toplulaştırma ve tarla içi sulamada çağın ötesine geçirdik” dedi. Temeli atılan eserler içerisinde kendisinin çok önem verdiği “Selçuk Efes Antik Kanalı ve Denize Çıkış Yapısı” projesinin olduğunu aktaran Veysel Eroğlu, proje ile eski Küçükmenderes nehir yatağının düzenlenmesi yapılarak, Efes Antik Kenti’ne denizden ulaşımın sağlanacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Kuş Cenneti’ne su

Eroğlu, İzmir Kuş Cenneti’ne su temin edildiğini ve açılışını bugün yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti: “İzmir Kuş Cenneti, bu daha önce polemik mevzusu oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesine vermiştik ama bakımını yapmadı, burada açık söylüyorum, yatırım yapmadı. Süresi bitince zaten bizimdi, bize geçti. Bu zihniyet neredeyse burayı kurutacaktı, biz buraya yıldırım hızıyla ilave su getiriyoruz. Burayı çok daha güzel hale getirdik, flamingolar o kadar çoğaldı ki saymakla bitmiyor. Kuş Cenneti İzmir’de muhteşem oldu, onu da koruyan, muhafaza eden biziz. Buraya güya bina yapacakmışız, rant için kullanacakmışız, öyle bir şey yok. Biz burayı muhteşem şekilde Kuş Cenneti olarak kullanıyoruz ve dünyadaki en muhteşem Kuş Cenneti olarak tanıtmak için de hazırlık yaptık.”

'BİZE DESTEK VERİN SORUNLARI ÇÖZELİM'

Sulamada çağın ötesine geçtik

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Necip Nasır, Çiğli’de vatandaşlarla buluştu. Nasır, Harmandalı çöp depolama alanıyla anılmaktan sıkıldıklarını belirten ve sorunlarının çözülmesini isteyen Çiğli sakinlerine, “Bize önce 24 Haziran genel seçimlerinde, ardından da 2019 yerel seçimlerinde gerekli desteği verin, sorunlarınızı çözelim” yanıtını verdi. Çiğli Mardinliler Derneği’ne konuk olan Nasır, projelerini anlattı. Dernek Başkanı Fuat Uzunkaya, Nasır’ı Bitlis doğumlu olması nedeniyle kendilerine yakın bulduklarını belirterek partilerin listelerinde daha çok doğu ve güneydoğu kökenli milletvekili adaylarına yer vermesini beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Çöplükten kurtarın

Çiğli’nin imar ve istihdam sorununun yanı sıra Harmandalı çöp depolama alanı ile anıldığını belirten Uzunkaya, artık bu sorundan kurtulmak istediklerini, patlama korkusu ve ağır koku ile yaşamaktan sıkıldıklarını ifade etti.