Ege Türkiye’ye değer katacak yatırımlar

Türkiye’ye değer katacak yatırımlar

07.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dönmez Debriyaj, ikinci paylaşım toplantısını gerçekleştirdi. Genel Müdür Cumali Ertaş, geçen yıl belirledikleri hedefleri tutturduklarını ifade etti

Türkiye’ye değer katacak yatırımlar

Sektöründe dünyanın ilk beşinde yer alan, Türkiye’nin ticari araçlar için debriyaj üreten lider markası Dönmez Debriyaj, gelenekselleşmesini planladığı II. Paylaşım Toplantısı’nı  İzmir La Vie Nouvelle’de gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Cumali Ertaş, Ege Bölgesi 100 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer almanın gururunu yaşadıklarını söyledi, tüm çalışanlara ve paydaşlara katkılarından dolayı teşekkür etti.
Gençlere istihdam
Geçen yıl ilki yapılan toplantıda uzun ve kısa vadeli hedeflerden bahsedilirken, bu yıl belirlenen hedeflerin gerçekleştirildiği belirtildi. 2021 yılında satışların ciroda yüzde 92 artarken, ihracatın yüzde 66 oranında artış gösterdiği, 2021 yılında da kâr başlığında artış trendi görülürken aynı şekilde üretim kapasitesinde de 2020 yılına oranla yüzde 50’ye yakın artış gerçekleştiği kaydedildi. Ertaş, şirket verimliliği ve performansının katlanarak artarken kadrosunun yaklaşık yüzde 20 oranında büyüdüğünü, bir önceki yıla oranla şirket ebitdasının 4 katı değerine yaklaştığını ifade etti. Ertaş, son 2 yılda çok hızlı büyüdüklerini ve geliştiklerini, bu başarı için insan kaynaklarına ciddi yatırım yaptıklarını ve Genç Yetenek programı ile yeni mezun ve öğrencilere ufuk açıp istihdam sağlandığını vurguladı.
Bağyurdu OSB’de
Mühendis sayısının üç katına çıkarıldığını, tamamı yerli sermaye yapısıyla tam destek sağladığı savunma sanayi işbirlikleriyle geleceğe yatırım çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Ertaş, Bağyurdu OSB’deki yeni lokasyonlarıyla ilerlemeye devam edeceklerini müjdeledi, “Yüzde 100 yerli sermayeli bir şirket olarak Türkiye’ye değer katmaya devam etmek bizim için övünç kaynağı. İhracat iştahımız yüksek, bu düsturla çıktığımız yolda üretim kapasitemizi de artırmak ve ihracat hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Sıradaki hedefimiz yurtdışı pazarında minimum yüzde 20 büyüme sağlamak. Çalışanlarımıza değer veriyor, onların eğitimli, deneyimli, yeterli ve katılımcı olmalarını sağlama taahhüdünü veriyoruz. Kısa ve uzun vadeli hedeflerimizi gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.