Ege Umut’un umudu olun!

Umut’un umudu olun!

01.02.2023 - 00:29 | Son Güncellenme:

Ayvalık’ta SMA Tip-1 hastası 6 aylık Umut bebek için başlatılan yardım kampanyasında, tedavi için gereken 35 milyon liranın sadece 1 milyonu toplandı, ailesi destek çağrısında bulundu.

Umut’un umudu olun

Ayvalık’ta yaşayan SMA Tip-1 tanısı konulan 6 aylık Umut bebek için valilik izniyle yardım kampanyası başlatıldı. 3 çocuklu Gülcemal ve Abdulhadi Dursun (42) çiftinin 6 aylık bebekleri Umut’a, Ayvalık Aile Hekimliği Merkezi’nde alınan kan testleri sonucunda SMA Tip-1 tanısı konuldu. Umut’un tedavisi için gereken 35 milyon liranın toplanması amacıyla Balıkesir Valiliği izniyle yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya ile Umut’un yurtdışındaki tedavisi için gereken miktarın sadece 1 milyon lirasının toplandığı belirtildi. 2018 yılında ‘Merve’ adını verdikleri kızlarını da 9 aylıkken aynı rahatsızlık sonucu kaybettiklerini dile getiren Gülcemal Dursun, “Minik bebeğimin ilk bir ay içinde hareketleri gayet normaldi. Ama ikinci ayın başlangıcından itibaren bu hareketler kesildi. Hastalık ilerlemeye başladı. Şu an için geçen her zaman oğlumuzun aleyhine işliyor. Bu ilacı ne kadar kısa zamanda kullanırsa, hastalığın ortadan kalkması o kadar çabuk olacak. Yardım edin” dedi. 

Haberin Devamı

Baba Dursun da, “Umut’un dışında iki çocuğum daha var ve onları okutmaya çalışıyorum. Halkımızdan destek bekliyorum” ifadesini kullandı. Öte yandan Umut bebeğin ilacının temin edilebilmesi için ailesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda kermes düzenlendi. Kermeste gönüllü görev alan 9 yaşındaki Eslem Su Duygun ise “Umut, hepimizin kardeşi. Hep birlikte onu kurtarmalıyız” diye konuştu.