Eğitim 28 ilde milli eğitim müdürleri değişti

28 ilde milli eğitim müdürleri değişti

21.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

28 ilde milli eğitim müdürleri değişti

Ankara ve İstanbul’un da aralarında olduğu 10 ilin milli eğitim müdürü görevden alınırken, toplam 28 il için yeni milli eğitim müdürleri atandı. Birçok isim ise aylar önce vekaleten oturdukları koltuklara asaleten atanmış oldu. 

Haberin Devamı

Buna göre Ankara, Aydın, Bitlis, Gümüşhane, İstanbul, Kastamonu, Kilis, Muğla, Siirt, Sivas il milli eğitim müdürleri görevden alındı. İstanbul’a İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Ankara’ya Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İzmir’e ise geçici görevlendirme ile bu görevi sürdüren Ömer Yahşi atandı. 

Atanan diğer isimler ise şöyle: Hasan Tevke-Adana, Ali Tosun-Adıyaman, Metin Alpaslan-Aksaray, Salih Kaygusuz-Antalya, Süleyman Ekici-Aydın, Ramazan Aşçı-Bartın, Bilal Gür-Bitlis, Muhammed Özdemirci-Burdur, Emre Çalışkan-Denizli, Hacı Ömer Kartal-Erzincan, Yakup Yıldız-Erzurum, Adnan Gürbüz-Gümüşhane, Nurettin Yılmaz-Hakkari, Nevzat Kaya-Kars, Hasan Gümüş-Kastamonu, Yusuf Yasin Gülşen-Kırşehir, Abdulkadir Altay-Kilis, Emre Çay-Muğla, Yusuf Yazıcı-Nevşehir, Salih Sadoğlu-Siirt, Necati Yener-Sivas Hasan Uygun-Trabzon, Mehmet Nurettin Aras-Van, Halil İbrahim Akmeşe-Yalova, İsmail Altınkaynak-Yozgat. - EĞİTİM SERVİSİ