Eğitim Albatros Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Albatros Kuşunun Özellikleri Nelerdir?

Albatros Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Albatros Kuşunun Özellikleri Nelerdir?

26.08.2021 - 01:39 | Son Güncellenme:

Pek çok kişinin kulağına gelen sözcükler içerisinde Albatros öne çıkar. Ancak bu kelimenin aslında ne anlama geldiği ise çok fazla bilinmez. Peki, albatros ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Albatros kuşunun özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Albatros Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Albatros Kuşunun Özellikleri Nelerdir

 Albatros kelimesi Fransızca kökenli bir sözcüktür ve Türkçe içerisinde kullanılabilir. Belli bir anlamı olması ile beraber bu anlam dünya çapında ortak şekilde ele alınır. Bu doğrultuda tek başına ya da cümle içerisinde kullanılabilir.

Haberin Devamı

 Albatros Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit Albatros kelimesi bir kuş türünü göstermektedir. Fırtına kuşgillerden, 1 metre uzunluğunda ve Atlantik okyanusunda yaşayan iri bir kuş türüdür.

 Albatros Kuşunun Özellikleri Nelerdir?

 Kanat uzunluğu 4 metreye kadar ulaşan albatros kuşunun ayrıca daha birçok farklı özelliği bulunur. Özellikle kanatlarının sabitleyen özellik giriş yapısı olduğundan dolayı, fazla kas enerjisi harcamadan havada süzülür. Aynı zamanda açık deniz kuşları olması ile beraber suda uyuma özelliğine sahiplerdir. Ek olarak su üzerinden beslenirler ve bu konuda yetenekli hayvanlardır.