Eğitim Alzheimer Nasıl Yazılır? Alzaymır Mı Alzhaymır Mı, Doğrusu Nedir?

Alzheimer Nasıl Yazılır? Alzaymır Mı Alzhaymır Mı, Doğrusu Nedir?

27.05.2021 - 11:17 | Son Güncellenme:

Bazı kelimeler dilimize yabancı dillerden geçmektedir. Bu sebeple yazımları ile ilgili sıkıntılar yaşanabilmektedir. Alzheimer da bu kelimelerden bir tanesidir. Alzheimer nasıl yazılır? Alzaymır mı alzhaymır mı doğrusu nedir? İşte, tüm detaylar.

Alzheimer Nasıl Yazılır Alzaymır Mı Alzhaymır Mı, Doğrusu Nedir

Alzheimer hastalığı özellikle yaşlı bireylerde görülen bir hastalıktır. Günümüzde oldukça yaygın bir hastalık olması nedeni ile cümle içinde ve yazımda sürekli bu hastalığın adı kullanılmaktadır. Bu sebeple insanlar da alzheimer kelimesinin doğru yazımını merak etmektedir.

Haberin Devamı

 Alzheimer Nasıl Yazılır?

 Alzheimer hastalığının okunuşu alzaymır şeklindedir. Bu hastalık ileriki yaşlarda görülen bir rahatsızlıktır. Beyin bölümlerinde bir takım hasarların meydana gelmesi sonucunda hastalarda unutkanlık, günlük faaliyetleri gerçekleştirememe gibi sıkıntılar meydana gelmektedir. 

 Alzheimer özellikle yaşlılarda sıklıkla görülmektedir. Bu hastalık sebebi ile pek çok yaşlı kimse günlük aktivitelerini gerçekleştirememektedir. Alzheimer hastalığına yakalanan kişi sayısı da her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle bu hastalık çok daha fazla kişi tarafından bilinir hale gelmiştir. 

 Alzheimer hastalığının bu kadar artmasının sebebi yaşlı nüfusunun genç nüfustan daha fazla olmasından kaynaklanır. Genç nüfusun bu kadar azalmasının sebebi ise çeşitli hastalıklardan kaynaklanmaktadır. 

Haberin Devamı

 Günümüzde dünyada yaklaşık 40 milyon Alzheimer hastası olduğu düşünülmektedir. 2050 yılına gelindiğinde bu sayının yaklaşık olarak 115 milyona ulaşacağı düşünülmektedir. Ülkemizde de pek çok alzheimer hastası bulunmaktadır. Bu şekilde giderse 2050 yılında Türkiye'nin en fazla Alzheimer hastası bulunduran 4. ülke olacağı tahmin edilmektedir.

 Alzheimer, hastalığın İngilizce yazımıdır. Türkçede ise hastalık Alzaymır olarak yazımı kabul edilmektedir.

 Alzaymır mı, Alzhaymır mı Doğrusu Nedir?

Bir kelimenin doğru yazımını bulmak için Türk Dil Kurumuna bakmak en sağlıklı yöntemdir. Türk Dil Kurumu Alzheimer kelimesinin Türkçe karşılığını alzaymır olarak kabul etmektedir. Bu sebeple kelimenin Türkçe doğru yazılışı Alzaymır şeklindedir.

Dedem alzaymır olduğu için artık bizi tanımıyor.