Eğitim Art Niyet Ne Demek? Tdk'ya Göre Art Niyet Kelimesi Ne Anlama Gelir?

Art Niyet Ne Demek? Tdk'ya Göre Art Niyet Kelimesi Ne Anlama Gelir?

10.03.2021 - 04:36 | Son Güncellenme:

Günlük konuşmalarda sıklıkla kullandığımız art niyet kelimesi kelime olarak ne anlama gelmektedir? Sözlüm anlamı bakımından art niyet kelimesinin genel anlamı nedir? Art niyet kelimesi nasıl yazılır? Ayrı mı yazılır? Bitişik mi yazılır? Türk Dil Kurumuna göre bu kelimenin anlamı nedir? İşte, tüm detaylar.

Art Niyet Ne Demek Tdkya Göre Art Niyet Kelimesi Ne Anlama Gelir


Art niyet kelimesi TDK'ya göre 'art düşünce' anlamına gelmektedir. Kişinin düşüncelerinin ardında gizli kalan kötü düşüncelerini ifade eden bir kelimedir. Art kelimesi 'geride olan görünmeyen' anlamında kullanılmaktadır. Niyet kelimesi ise 'amaç' anlamındadır. Yapmak istediği şey anlamındadır.

TDK Art Niyet Ne Demek?

Sözlük anlamı açık ve net olan bu kelime günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir kelimedir. Yapılan bir eylemin asıl nedeninin kötü olduğunu ifade eden bir kelimedir. Eyleme geçmeyen ancak eyleme hazır bir şekilde düşünce halinde olan hareket planı olarak tarif edilmektedir.

Kötü eylemin fiiliyata geçmesi durumunda düşünce art niyet olmaktan çıkar. Gözlemlenen fiilin ardında yatan düşünceler 'niyet' olarak ifade edilir. Bu düşünceler kötü olursa 'art niyet' haline gelir.