Eğitim Ğ İle Başlayan Kelimeler Nelerdir? Ğ Harfiyle Başlayan En Çok Kullanılan Kelimeler

Ğ İle Başlayan Kelimeler Nelerdir? Ğ Harfiyle Başlayan En Çok Kullanılan Kelimeler

01.05.2021 - 03:49 | Son Güncellenme:

Özellikle de kelime oyunu oynayanlar, araştırmaya yapmaya çok meraklı olanlar ve ilkokula giden öğrencilerin büyük bir merakla araştırdığı konu olan ğ ile başlayan kelimeler sürekli olarak araştırılıyor. Sizin için Ğ ile başlayan kelimeler nelerdir? Ğ harfiyle başlayan en çok kullanılan kelimeler konularını araştırdık ve detaylarıyla birlikte derledik.

Ğ İle Başlayan Kelimeler Nelerdir Ğ Harfiyle Başlayan En Çok Kullanılan Kelimeler


"Ğ" ile başlayan kelimeler hakkında yapılan araştırmalar çoğunlukla yanıtsız kalmaktadır. Çünkü Türkçede "ğ" ile başlayan herhangi bir kelime bulunmamaktadır.

Ğ İle Başlayan Kelimeler Nelerdir?

"Ğ" harfi Türkçe alfabemizde 9. sırada bulunan bir harftir. Ancak her ne kadar alfabemizde yer alıyor olsa da dilimizde kullanılan kelimeler arasında "ğ" harfi ile başlamakta olan bir kelimenin varlığı söz konusu değildir. "Ğ" harfi çeşitli kelimeler içinde yer almasına karşın kelimelerin başında yer almayan bir harf olma özelliği taşımaktadır.

Türkçe dilinde "ğ" ile başlayan kelimeler varlık göstermiyor. Bu sebeple kelime oyunlarında ya da bulmacalarda karşınıza bilinmeye kelimenin baş harfi "Ğ" olarak çıktığında içinden çıkılması zor bir duruma düşersiniz. Çünkü büyük ihtimalle bulmuş olduğunuz kelime yanlıştır ve bu sebeple bulmacada ilk kelime "Ğ" olarak çıkmıştır. Kısaca Türkçede hiç bir kelime "ğ" harfi ile başlamaz.

Ğ Harfiyle Başlayan En Çok Kullanılan Kelimeler

Özellikle kelime oyunları oynayan kişilerin çok merak ettiği konuların başında hiç şüphesiz "Ğ" harfi ile başla-yan en çok kullanılan kelimeler gelmektedir. Ancak bu soruya verilebilecek bir yanıt bulunmamaktadır. Bunun en önemli nedeni ise Türkçede "Ğ" harfi ile başlamakta olan herhangi bir kelimenin bulunmuyor oluşudur.

Bundan dolayı da "ğ" harfiyle başlanan ve en çok kelimeler konusu yanıtsız bir konu olarak varlığını muhafaza etmeye devam etmektedir. "Ğ" harfi ile başlayan en çok kullanılan kelimeler araştırmanız bu sebeple yanıtsız kalacaktır. Ancak " ğ " harfi ile aşlayan kelimeler yerine "ğ" harfi ile biten Türkçe kelimeleri ya da içerisinde "ğ" harfi bulunan Türkçe kelimeleri bulabilirsiniz.

"Ğ" harfi ile başlayan kelimelere bir örnek gösterilmesi gerekirse:

- Sadeyağ,
- Sıradağ,
- Dağ,
- Yağ,
- Bağ
- Sağ,
- Çiğ gibi Türkçede kullanılmakta olan çok çeşitli kelimeler "ğ" harfi ile bitmektedir.

Ğ harfi ile başlamayıp içerisinde "ğ" harfi geçen pek çok kelimenin Türkçe'mizde kullanımı söz konusu olmak-tadır. Bunlara örnek verilmesi gerekirse;

- Yağmur,
- Bağdaş,
- Bağlama,
- Bağırmak,
- Sağır,
- Ağır,
- Kağnı,
- Sağlam gibi pek çok çeşitliliğe sahip kelimeler bulunmaktadır.

 

Yazarlar