Eğitim Hidrolize Kolajen Nedir, Neye Yarar? Hidrolize Kolajen Nelerde Bulunur?

Hidrolize Kolajen Nedir, Neye Yarar? Hidrolize Kolajen Nelerde Bulunur?

28.10.2021 - 16:40 | Son Güncellenme:

Kolajen, özellikle de son birkaç yıldır sağlıkla ilgili bir konu konuşulduğu zaman en çok duyduğumuz kelimeler arasında yer alır. Kolajenin, pek çok çeşidini bilir ve duyarız. Hidrolize kolajen peptid, kolajen gibi pek çok kolajen ismini bulunuyor. Bunlar ise, farklı formlardaki kolajen takviyeleridir. Hidrolize kolajen nedir, neye yarar sizler için derledik.

Hidrolize Kolajen Nedir, Neye Yarar Hidrolize Kolajen Nelerde Bulunur

Kolejen, insan vücuduna ciddi bir şekilde fayda sağlar. Özellikle de ileri yaşlarda meydana gelebilecek iskelet sistemi ve eklem sorunlarına karşı kullanımı oldukça önemlidir.

Hidrolize Kolajen Nedir?

Hidrolize kolajen, doğada sadece hayvanların ve insanların vücudundan bulunan bir protein türü olan kolajenin farklı bir formudur. Vücuda kolajen takviyesi yapmak için kullanılır. Hidrolize kolajen, kıkırdak ve sığır kemiği kullanılarak üretilir. Bu kolajenin ortaya çıkması için kemikler ezilir, kemiklerin yağlarda ayrışması sağlanır. Daha sonra asite batırma yöntemi kullanılarak kalsiyumunun ayrılmasını sağlar.

Kalsiyumun ayrılma işleminin gerçekleşmesinden sonra tekrar asite batırma işlemi de yapılır. Bu sayede kolajen bağları kırılır. Ardından da kurutma işlemi yapılır. Böylelikle ortaya hasar almamış haldeki güçlü amino asitler çıkar. Amino asitler, vücuda girer girmez kan dolaşımının içine dahil olur. Daha sonra da yeni kolajenlerin oluşmasına yardımcı olur.

Hidrolize Kolajen Neye Yarar?

Kolajen çok kritik önemli bir protein türüdür. İnsan vücudunda yer alan proteinlerin %30’luk bölümü kolajendir. Bu nedenle de vücudumuzdaki temel yapı taşlarından birisi olarak bilinir. Hidrolize Kolajen şu işe yarar;

Haberin Devamı

Dişleri, tırnakları ve saçları güçlendirir.

Cilde yapısal bir sağlamlık kazandırır.

Çatlak ve selülit izlerini önemli ölçüde azaltır.

Yoğun antrenman dönemlerinde sporcuların sakatlık yaşamasını önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda antrenman sonrasında kas iyileşmesini sağlar.

Kemik yoğunluğunun artmasını sağlar.

Yaraların iyileşmesine önemli bir katkıda bulunur.

Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur.

Hidrolize Kolajen Nelerde Bulunur?

Hidrolize kolejen sadece hayvanların ve insanların vücudunda bulunan bir protein türüdür.