Eğitim Kamikaze Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Japoncada Kamikaze Ne Anlama Gelir?

Kamikaze Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Japoncada Kamikaze Ne Anlama Gelir?

31.05.2021 - 16:37 | Son Güncellenme:

Kamikaze kelimesi günlük hayatta kullanılan bir kelimedir. Kamikaze kelimesi kullanılsa da gerçek anlamı bilinmeyen kelimelerden bir tanesidir. Kamikaze Türkçe bir kelime olmadığı için anlamı merak edilmektedir. Kamikaze ne demek? Kamikaze kelimesinin TDK anlamı nedir? Kamikaze kelimesi Japonca ’da ne anlama gelmektedir. Sizler için kamikaze kelimesi ile ilgili merak edilenleri derledik.

Kamikaze Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Japoncada Kamikaze Ne Anlama Gelir

 Kamikaze kelimesi Japoncadan gelmektedir.

Haberin Devamı

 Kamikaze Nedir?

 Kamikaze ikinci dünya savaşında birleşik devletlerin gemilerini batırmak ve birleşik devletlerin önemli konumlarına zarar vermek için yapılan intihar dalışlarıdır. Kamikaze uçağı denmesinin nedeni ise bir intihar uçuşu olduğu için uçakların özel olarak hazırlanmasıdır. Uçaklarda ağır bombalar, bolca yakıt ve patlayıcılar ile donatılmaktadır. Yüklü patlayıcı ve yakıt ile çarptığı alana yüksek hasar vermeleri için hazırlanmıştır.

 Kamikaze TDK Anlamı Nedir?

 Kamikaze kelimesinin TDK anlamına bakıldığında kelimenin İngilizce olduğunu göstermektedir. Kamikaze kelimesinin anlamı ikinci dünya savaşında Japonların kullanmış olduğu intihar uçakları olarak verilmiştir.

 Kamikaze Japonca Anlamı Nedir?

Haberin Devamı

 Kamikaze kelimesi Japonya’dan gelmektedir. Kamikaze kelimesinin Japonca ‘da anlamı kutsal rüzgar ve ortaçağ Moğollarını dağıtan fırtına anlamına gelmektedir.