Eğitim Kaynana Dili Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

Kaynana Dili Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

17.08.2021 - 17:28 | Son Güncellenme:

Kaynana dili çiçeği dikenli bitkiler kategorisine girmektedir. Bu bitki Hint inciri, dikenli incir, dikenli armut kaktüsü ya da Frenk inciri isimleri ile de bilinmektedir. Kaynana dili çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.

Kaynana Dili Çiçeği Nedir Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir

Kaynana dili çiçeğinin nasıl yetiştiği insanlar tarafından merak edilmektedir. Bu çiçeği tohumundan çoğaltmak mümkündür. Ancak tohumdan yetiştirmek oldukça uzun sürmektedir. Yine de tohumdan yetiştirmek isteyenler çimlendirme yöntemi ile bu bitkiyi yetiştirebilirler.

Kaynana Dili Çiçeği Nedir?

Kaynana dili çiçeği bir kaktüs çeşidi olarak bilinir. Bu kaktüs çeşidi hem çiçek açabilir hem de meyve verebilme özelliği bulunmaktadır. Kaynana dili bitkisinin insan sağlığına pek çok faydası da bulunmaktadır. Bu nedenle insanlar tarafından merak edilen çiçek türlerinden bir tanesidir.

Kaynana Dili Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır ve Özellikleri Nelerdir?

Bu kaktüs çeşidi çoğunlukla kurak ya da yarı kurak bölgelerde yetişmektedir. Belli dönemlerde meyve vermektedir ve bu meyveler yenebilmektedir. Kuzey Afrika, Latin Amerika, Meksika gibi ülkelerde sıklıkla yetişmektedir. Ülkemizde ise özellikle Akdeniz ve Ege Bölgelerinde bu bitkiye rastlanmaktadır.

Kaynana dili çiçeği iyi bir bakım ile yaklaşık 5-5.5 metreye kadar uzayabilmektedir. Çiçek kısımları ise 10 cm genişliğe ulaşabilmektedir. Çiçekleri sarı, kırmızı veya mor renklerde olabilmektedir. Meyveleri yumurtaya benzer şekildedir. Bu meyvelerin içi yenebilir. Bunun dışında bu meyvenin çekirdeklerinin yağını da çıkarmak mümkündür. Kaynana dili bitkisinin büyük yapraklara benzeyen etli dalları bulunur.