Eğitim Kontur Ne Demek? Tıp Dilinde Kontur Ne Anlama Gelir?

Kontur Ne Demek? Tıp Dilinde Kontur Ne Anlama Gelir?

10.03.2021 - 04:56 | Son Güncellenme:

Kontur kelimesi çok sık olmasa da hem tıp alanında hem de resim alanında kullanılıyor. Kontur kelimesinin anlamı iki farklı alana göre değişiklik göstermesine rağmen genel anlamı ile her iki alan için de aynı durumu ifade etmek için kullanılıyor. Kontur kelimesinin genel anlamını ve tıp dilinde ne anlama geldiğini sizin için derledik.

Kontur Ne Demek Tıp Dilinde Kontur Ne Anlama Gelir


Kontur kelimesinin genel anlamı sınır demektir. Resim alanında kontur resimdeki nesneyi daha belirgin göstermek için kullanılan çizgidir. Özellikle makyaj yapılırken dikkat edilmesi gereken bir kural olarak dikkat çekiyor.

Konturların iyi yapılması makyajın kalitesini ortaya koyduğu düşünülüyor. Tıp dilinde de buna yakın bir anlam olarak sınır çizgisi olarak kullanılıyor. Kontur operasyonları olarak bilinen bazı operasyonlarda da sıkça bu anlam ile kullanılıyor.

Tıp Dilinde Kontur Ne Anlama Gelir?

Tıp dilinde kontur kelimesi sınır çizgisi olarak kullanılıyor. Herhangi bir oluşumun şeklini belirleyen dış çizgiler olarak da kullanılabiliyor. Kısacası cismi sınırlayan çevresel çizgi diyebiliriz. Kontur kelimesinin yaygın olarak kullanıldığı kontur operasyonları genellikle boyun ve ayak bileği arasındaki bölgede gerçekleştirilen ameliyatlarda öne çıkıyor.