Eğitim Manifatura Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Manifaturacı Kime Denir?

Manifatura Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Manifaturacı Kime Denir?

14.06.2021 - 16:20 | Son Güncellenme:

Eskiden popüler olan bazı meslekler günümüzde modern teknolojinin gelişmesi ile popülerliğini yitirmiştir. Çeşitli alet ve makinelerin icat edilmesi ile insan eli değerek yapılan pek çok iş yerini makinelere bırakmıştır. Manifatura kavramı da bu manada ele alınması gereken kavramlardan biri olmaktadır. Peki, manifatura kelimesi ne anlama gelmektedir? TDK sözlük anlamı olarak nasıl bir açıklama yapmaktadır? Manifaturacı kime denmektedir? İşte, manifatura kavramı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli bilgiler.

Manifatura Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Manifaturacı Kime Denir

Manifatura kelimesi, İtalyanca kökenli bir kelime olarak Türkçede kullanılmaktadır. Manifatura kelimesi halk arasında 'kumaş' olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

Manifatura Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Manifatura kelimesi, fabrika işi olan dikilmeye hazır her türlü kumaş ve bez olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre manifatura kelimesi, fabrikada üretilen dokuma ve kumaşlara verilen isim şeklinde açıklanmaktadır.

Manifaturacı Kime Denir?

Manifaturacı kelimesi; kendine ait işyerinde bez, kumaş ve dokuma satışı yapmak ve bunları temin etmek için gerekli bilgi ve beceriye sahip olan kişi anlamında kullanılmaktadır. Manifaturacılar, satışı yapılacak ürünlerin fiyatlarını önceden belirlemektedirler.