Eğitim Merkezi Atama Nedir? Merkezi Atama Nasıl Yapılır?

Merkezi Atama Nedir? Merkezi Atama Nasıl Yapılır?

10.06.2021 - 14:05 | Son Güncellenme:

Geleceğini garanti altına alabilmek için birçok kişi her sene ÖSYM üzerinden KPSS sınavına girmektedir. Memurluk sınavı olarak da bilinen bu sınav ile beraber merkezi atama üzerinden görev yerleri belli olur. Peki merkezi atama nedir? Merkezi atama nasıl yapılır? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Merkezi Atama Nedir Merkezi Atama Nasıl Yapılır

Özellikle söz konusu memurluk olduğu zaman merkezi atama kelime grubu çok sık öne çıkar. Bunun ne anlama geldiği ve nasıl yapıldığı merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Daha çok memur olmak isteyenlerin mutlaka bilmesi gerektiği konular arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

 Merkezi Atama Nedir?

 Devlet Personel Başkanlığı kapsamında ülke genelinde yer alan tüm kamu kurumları üzerinden, personel talebi toplayarak oluşturulan liste kapsamında, gerekli kontenjanları ÖSYM ile yerleştirme yapılmasına merkezi atama denir. Genel olarak Kasım ve Haziran olmak üzere yıl içerisinde 2 kez bu atama gerçekleştirilmektedir. 1 kez sınava giren kişiler genelde 2 yıl boyunca aynı puan üzerinden merkezi atama için imkan yakalar.

 Merkezi Atama Nasıl Yapılır?

 Merak edilen konular arasında merkezi atamanın nasıl yapıldığı geliyor. Bu atama öncelikle ÖSYM üzerinden yapılacak KPSS sınavı ile gerçekleştirilir. Alınan puan doğrultusunda Devlet Personel Başkanlığı üzerinden atama sağlanmaktadır. Bütün kamu kurumları için gerekli personel talebi üzerine yılbaşında ve belirlenmiş ay doğrultusunda atama gerçekleştirilir.

Haberin Devamı

 Her sene Haziran ve Kasım olmak üzere iki ay üzerinden atama yapılır. Bu doğrultuda kontenjan talebinde bulunan kurum, bir sonraki atama için bu talepte bulunmayabilir. Sınava giren kişilerin aldıkları puan ile beraber sözlü mülakat üzerinden yapılacak işlem doğrultusunda atama sağlanmaktadır. Her sene milyonlarca genç ve işsiz, bu sınav için yıl boyunca hazırlanır. Bir memurluk sınavı olduğu için geleceği garanti alma konusunda oldukça önemlidir.