Eğitim Mma Nedir? Tıp Dilinde Mma Açılımı Ne Anlama Gelir?

Mma Nedir? Tıp Dilinde Mma Açılımı Ne Anlama Gelir?

25.02.2021 - 05:00 | Son Güncellenme:

Tıp testlerinde ve sağlık tetkiklerinde karşımıza çıkan MMA ne anlama gelmektedir? MMA neyin kısaltmasıdır? MMA ile hangi tetkik yapılmaktadır ve nelere bakılmaktadır? Sizlere tıp alanında geçen MMA ile ilgili bilgileri derledik.

Mma Nedir Tıp Dilinde Mma Açılımı Ne Anlama Gelir


MMA, metilmalonik asitin kısaltmasıdır. Vücudun B12 vitamini eksikliğini test etmek için kullanılır. Böylece ortaya çıkabilecek rahatsızlıkların ve sağlık sorunlarının önüne geçmek hedeflenir.

MMA Nedir?

Açılımı metilmalonik asit olan MMA tıp dünyasında kullanılan bir çeşit testtir. Vücudun B12 vitamin düzeyini ölçmek için kullanılan test çeşitlerindendir. Daha çok nörolojik alanda kullanılan bu test, birçok hastalığın ve bozuklukların tedavisinde etkin rol oynar.

Tıp Dilinde MMA Açılımı Ne Anlama Gelir?

MMA testi; B12 vitamininin olması gereken normal aralığın altında olduğu durumlarda daha hassas ve daha değerli bilgiler sunabilmektedir. Bu test daha çok nörolojik durumların tespiti ve tetkikinde kullanılır. Örneğin zihinsel fonksiyonların tespiti, sinirlenme durumları, yürüyüş bozuklukları, sinir hasarı, zafiyet ve sarılık gibi hastalıkların tespitinde kullanılır. Bazı genetik bozuklukların tespiti ve tedavisi için de bu teste ihtiyaç duyulur.