Eğitim Nisbi Ne Demek? Osmanlıca Olan Nisbi Kelimesi Ne Anlama Gelir?

Nisbi Ne Demek? Osmanlıca Olan Nisbi Kelimesi Ne Anlama Gelir?

15.03.2021 - 14:36 | Son Güncellenme:

Nisbi kelimesi oldukça eski zamanlarda kullanılmakta olan bir kelimeydi. Osmanlı döneminden oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyordu. Nisbi kelimesini bu hali ile olmasa da günümüzde nispeten kelimesi ile yaygın şekilde kullanmaya devam ediyoruz. İşte, tüm detaylar.

Nisbi Ne Demek Osmanlıca Olan Nisbi Kelimesi Ne Anlama Gelir

Kıyaslama kelimeleri söz konusu olduğunda, nisbi kelimesi Osmanlı Türkleri tarafından kullanılan kelimelerin başında geliyordu. Nisbi kelimesi iki nesneyi görece olarak kıyaslama anlarında kullanılıyordu.

Haberin Devamı

 Göreceli

 İki nesnenin birbiriyle kıyaslamasına ihtiyaç duyulduğunda nisbi kelimesi kullanılır. Bu kelime, kıyaslama anlarında nispeten olarak kullanılır. Kırmızı kazak gri kazaktan nispeten daha büyük gibi bir örnekle nisbi kelimesinin nasıl kullanıldığını açıklayabiliriz.

 Diğerine Göre

 Nisbi kelimesi temelde, diğerine göre kelimelerinin birleşmiş hali gibi kullanılmaktadır. Bu şekilde, cümle içerisinde çok daha az sayıda kelime ile aynı anlamı sağlanmış olur. Böylelikle Türkçe, çok daha kolay ve kullanışlı bir dil haline gelir. Bu durum, Türkçenin bize temelde ne kadar mantıklı bir dil olduğunu kanıtlar.

 Nisbi Kelimesi Olduğu Gibide Kullanılıyor

 Nisbi kelimesi her zaman nispeten olarak kullanılmamaktadır. Bugün havada nisbi bir iyileşme var cümlesinde nisbi kelimesi olduğu gibi kullanılmıştır. Bu cümleye göre; bugün yaşanmakta olan havanın, dünün havasından daha iyi olduğu anlatılmaya çalışılmıştır.