Sözlük Bağır Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Bağır Neresidir?

Bağır Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Bağır Neresidir?

07.01.2022 - 04:45 | Son Güncellenme:

Bağır kelimesi gün içerisinde kullanılan sözcüklerden biridir. Özellikle özlü sözlerde yer alan bu kelime farklı anlamlar taşımaktadır. TDK sözlük anlamı merak edilen bu kelime cümle içerisinde de etkili bir anlama gelmektedir. Bağır kelimesi ne demek ve TDK sözlük anlamı nedir, neresi olduğu hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Bağır Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Bağır Neresidir


Bağır kelimesi vücutta bir bölge olarak kullanılmaktadır. Bağıra basmak anlamı taşıyan bu kelime özellikle atasözü ve deyimlerde yer almaktadır. TDK anlamlarını da merak eden kişiler detaylı araştırma yaparak bu kelimenin özüne inmektedir. Bağır kelimesi cümle içerisinde göğüs anlamına gelmektedir.

Bağır Ne Demek? TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Bağır kelimesi göğüs kafesi olarak kullanılmaktadır. Özellikle bağrına basmak şeklinde tercih edilen bu kelime göğüs bölgesini kastetmektedir. TDK sözlük anlamı olarak da göğüs kafesi ve üst bölge anlamlarına gelmektedir.

Bağır Neresidir?

Bağır göğüs bölgesi ve boynun alt kısmı olarak bilinmektedir. Pek çok farklı cümlede kullanılan bu sözcük duygusal bir anlam taşımaktadır. Bağrına basmak sözcüğü buradan gelmektedir.