Sözlük Buton Ne Demek? Buton Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Buton Ne Demek? Buton Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

15.09.2021 - 04:43 | Son Güncellenme:

Dilimizde sık sık kullanılan bazı kelimeler vardır. Bu kelimelerin anlamları hakkında geniş bir bilgi sahibi olmadan kullanmak bazı durumlarda sorun yaşanmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden kelimelerin ne anlama geldikleri konusunda bilgi sahibi olmak gerekiyor. Özellikle her alanda sıklıkla kullanılan buton kelimesinin ne anlama geldiğini ve TDK sözlük anlamının ne olduğunu sizler için tüm detayları ile derledik.

Buton Ne Demek Buton Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Buton kelimesi genel anlam olarak elektronik aletleri ya da bir sistemi çalıştırmak için kullanılan bir düğmedir. Bu sözcük özellikle iş hayatında sıkça kullanılmaktadır. Günlük hayatta da kullanımı oldukça yaygındır.

Buton Ne Demek?

Buton kelimesi bir sistemi çalıştırmak için kullanılan düğme demektir. Elektronik atletleri çalıştırmak için kullanılan düğmeye de buton ismi verilmektedir.

Buton TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Buton sözcüğünün TDK sözlük anlamı elektronik cihazları ya da belirli bir sistemi çalıştırmak için kullanılan düğme şeklinde ifade ediliyor. Günümüzde her alanda bu kelimeye sık sık rastlamak mümkün. Özellikle iş hayatında bu sözcük yoğun bir şekilde kullanılmaya devam ediyor.