Sözlük Maşuk Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Aşık İle Maşuk Hikayesi Nedir?

Maşuk Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Aşık İle Maşuk Hikayesi Nedir?

23.05.2022 - 03:11 | Son Güncellenme:

Maşuk, dilimize Arapçadan geçmiş bir kelime olarak sürekli olarak kullanılır. Maşuk TDK anlamı olarak da aşık olunan ya da sevilen demektir. Maşuk ne demek, Maşuk kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir ile beraber Aşık ile Maşuk hikayesi hakkında ayrıntıları derledik.

Maşuk Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Aşık İle Maşuk Hikayesi Nedir

Aşık ile Maşuk hikayesi ile aşkın benlikten vazgeçerek senim diyebilmek olduğu anlatılmıştır. Aşık seven, Maşuk ile sevilen anlamındadır. Aşık ile Maşuk hikayesi ile Aşık'ın kendinden vazgeçerek Maşuk'a ben senim dediği anlatılır.

Maşuk Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Maşuk, TDK sözlük anlamı olarak aşık olunan erkek ya da sevilen erkek anlamına gelir. Dilimize Arapça dilinden geçmiş olan Maşuk kelimesi ile sıkça karşılaşmak mümkündür.

Aşık İle Maşuk Hikayesi Nedir?

Aşık olana Aşık, aşık olunana ise Maşuk denir. Aşık'ın gözü Maşuktan başkasını görmezmiştir. Baktığı her yerde onu görürmüş. Maşuk ise sevildiğini bilirmiş ve sevilmenin şımarıklığı yaşar naz yaparmış. Aşık cesaretini toplamış ve Maşuk'un kapısına giderek kapısını çalmıştır. Kim o diyen Maşuk'a yanıt olarak benim dedikten sonra Maşuk ona git buradan demiştir ve Aşık buna çok şaşırmıştır. Çok şaşırdığı ve kendini kötü hissettiği için kendini yollara vurmuştur.

Aşkından erimiştir ve bunun da sebebini bulamamıştır. Günler, haftalar ve aylar sonra yine Aşık kendini Maşuk'un kapısında bulmuş ve kapısını çalmıştır. Maşuk kim o diye sorduktan sonra Aşık cevap olarak senim der. Maşuk da bunun üzerine gir o zaman içer der. Bu hikaye ile aşkın aslında sen ve benden öte biz olmanın gerektiği anlatılmıştır.

Aşık benim dediğinde içeri alınmamış fakat senim dediğinde alınmıştır. Aşk, benlikten vazgeçmek ve senim diyebilmektir. Aşk, kendinden vazgeçmektir. Aşık ile Maşuk'un hikayesinde anlatılmak istenen de budur.