Sözlük Müstahsil Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Müstahsil Makbuzu Nedir?

Müstahsil Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Müstahsil Makbuzu Nedir?

26.08.2021 - 02:36 | Son Güncellenme:

Bazı kelimeler Türkçede yer alırken günümüzde çok fazla bilinmez ve kullanılmaz. Bu kelimelerden biri olarak müstahsil sözcüğü öne çıkıyor. Farklı yerlerde bu kelime ile karşılaşan birçok kişi sözcüğün ne anlama geldiğini öğrenmeye çalışmaktadır. Peki, müstahsil ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Müstahsil makbuzu nedir tüm detayları ile derledik.

Müstahsil Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Müstahsil Makbuzu Nedir


Arapça kökenli bir kelime olması ile beraber müstahsil sözcüğü Türkçede yerleşik kelimelerden biridir. Aynı zamanda cümlede sıfat olarak kullanılır ve belli bir anlam üzerinden ele alınır.

Müstahsil Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman müstahsil kelimesinin karşılığı olarak, ‘Üretici’ sözcüğü öne çıkmaktadır. Özellikle herhangi bir ürün veya hizmet noktasında üretici olarak ifade edildiğini söylemek mümkündür.

Müstahsil Makbuzu Nedir?

Genel olarak defter tutan çiftçilerin defter tutmayan çiftçiler ile yaptıkları alışveriş esnasında düzenlenmiş olan belge müstahsil makbuzu olarak bilinmektedir. Böylece yapılacak olan alışveriş yasal olarak bir belge kapsamında kayıt altına alınmış olur. Günümüzde birçok farklı alanda hala tarım kapsamında kullanılan önemli bir makbuzdur.