Sözlük Pile Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tekstilde Pile Ne Anlama Gelir?

Pile Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tekstilde Pile Ne Anlama Gelir?

24.06.2022 - 16:29 | Son Güncellenme:

Pile, kumaş ve kağıt gibi materyaller üzerinde yapılan kıvrım şeklidir. Süs amaçlı yapılan pile işlemi bir katın diğeri üzerinde kıvrım oluşturacak şekilde hazırlanmaktadır. Asıl adı pili olarak bilinen süsleme türüne halk arasında pile denmektedir. Yığın ve küme olarak da tanımlanabilen pile oluşumlarının art arda dizilişi ifade edilmektedir. Pile ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Tekstilde pile ne demek? İşte tüm detaylar.

Pile Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Tekstilde Pile Ne Anlama Gelir

Pile, kumaş ve kağıt gibi kıvrılabilen ürünler üzerinde yapılan süslemedir. Pil, bir biri üzerine yan yana belirli ölçü ve düzene göre yapılmaktadır. Tekstil terimi olarak bilinen pile işlemi genellikle kadın giyim ürünlerinde süs olarak kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Pile Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

Pile, tekstil sektöründe geniş yer tutan bir süsleme çeşidinin adıdır. TDK sözlük anlamı pili olarak görülmektedir. Fakat halk arasında pile olarak adlandırılmaktadır.

Tekstilde Pile Ne Anlama Gelir?

Tekstilde pile, kumaş üzerinde belirli ölçülerde yan yana dizi şeklinde yapılan süsleme çeşidine denmektedir. Örnek cümle, Özel günler için satın aldığı pileli etek özel tasarım ürünüdür. Pili, bir tür süsleme, dikiş tekniği anlamı taşımaktadır.