Eğitim Spiker Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Spiker Ne İş Yapar?

Spiker Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Spiker Ne İş Yapar?

10.07.2021 - 03:43 | Son Güncellenme:

İngilizcede ''speak'' konuşmak, anlatmak, söylemek gibi anlamlara gelir. Speaker ise konuşmacı demektir. Bu sözcük dilimize ''spiker'' olarak geçmiştir. Spikerler televizyon kanallarında ve radyo programlarında metinleri okur ve yorumlar. Bu meslek, ana haber spikerliği ve maç spikerliği başta olmak üzere birçok dala ayrılır. Spiker ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Spiker ne iş yapar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Spiker Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Spiker Ne İş Yapar

Spiker kelimesinin yerine kullanılan öz Türkçe kelimelerden bazıları şu şekilde sıralanabilir: 1- Sunucu 2- Takdimci 3- Konuşmacı

Spiker Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

TDK'ya göre spiker kelimesinin sözlük anlamı konuşmacıdır. Spikerlerin görevi haberleri ve günün sıcak gelişmelerini izleyicilere / dinleyicilere aktarmaktır.

Spiker Ne İş Yapar?

Spikerlerin yaptığı işler, görev alanlarına göre değişir. Örneğin bir maç spikerinin görevi, maç öncesinde, takımlar hakkında seyircileri bilgilendirmektir. 90 dakika boyunca maçı tarafsız bir şekilde anlatır.

Ana haber spikerleri ise, günün ana başlıklarını izleyicilerle paylaşır. Haberleri objektif bir şekilde yorumlar. Son dakika gelişmelerini aktarır ve ilgili kişilerle canlı telefon bağlantıları gerçekleştirir.