Eğitim Tritan Nedir? Tritan Maddesi Nerelerde Kullanılır Ve Özellikleri Nelerdir?

Tritan Nedir? Tritan Maddesi Nerelerde Kullanılır Ve Özellikleri Nelerdir?

10.10.2022 - 17:15 | Son Güncellenme:

Tritan, geniş kullanım alanına sahip, laboratuvar ortamlarında geliştirilerek güçlendirilmiş bir plastik türüdür. Tritan bir markadır, kırılmaz özellikli ve hafif bir malzeme olması dolayısıyla biberonla, BPA pet şişeler, sporcular tarafından kullanılan suluklar üretilmektedir. Tritan nedir? Tritan maddesi nerelerde kullanılır ve özellikleri nelerdir sizler için derledik.

Tritan Nedir Tritan Maddesi Nerelerde Kullanılır Ve Özellikleri Nelerdir

 Tritan özel geliştirilmiş bir plastik ürünüdür ve markalaşmış bulunmaktadır. İngilizce Nalgene; Kırılmaz özellikli ve cama benzeyen daha hafif bir malzemedir. Tritandan kavanoz, şişe, biberon, suluk, laboratuvar test tüpleri gibi sayısız üretim yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Tritan Nedir?

Tritan özel tekniklerle geliştirilmiş bir plastik markasıdır. Plastik ürünlerin en belirgin özelliği ısıya bağlı olarak kolay şekillenebilmesidir. BPA katkılı bir plastik türü olan Tritan veya orijinal adıyla Bisphenol A, Endokrin bozucu özellik taşımaktadır. Vücut hormonlarını taklit etmesi dolayısıyla çocuklarda davranış bozukluğu ve erken cinsel olgunluğa neden olduğu tespit edilmiştir. Kalp damar hastalıkları üzerinde de olumsuz etkisi bulunduğu bilinmektedir.

Tritan Maddesi Nerelerde Kullanılır ve Özellikleri Nelerdir?

Tritan, üretiminde bilinen olumsuzluklara fırsat vermemek için bisphenol A içermeyen özellikte üretilmektedir. Böylece Tritandan üretilen tüm ürünler güvene kavuşturulmuştur. Kir tutmaz, koku yapmaz ve çocuklar dahil kesinlikle sağlığa uygun ürünler üretilmektedir. Tritan maddesinden üretilen, su kapları, kavanozlar, pet şişeler, biberonlar ve laboratuvar tüpleri gibi hayati önem taşımaktadır.