Eğitim Turna Kuşu Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Turna Kuşu Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

24.10.2021 - 03:19 | Son Güncellenme:

Turna kuşu genel olarak bataklık gibi alanlarda yaşayan bir kuş türüdür. Sıklıkla su olan yerlerin kıyısında barınmaktadır. Yapı olarak aşırı bir şekilde leyleğe benzemektedir. Uzun bir bacak yapısı vardır. Son derece dikkat çekici ve zeki bir kuş türüdür. Sizler için turna kuşu nedir, özellikleri nelerdir hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Turna Kuşu Nedir Kısaca Özellikleri Nelerdir


Turna kuşu leylekle sıklıkla karıştırılmaktadır. Ancak leylek ile arasında ki en büyük fark gaga bölümüdür.

Turna Kuşu Nedir?

Turna kuşu oldukça zeki bir kuştur. Birçok kuş türüne göre daha hızlı bir öğrenme yetisine sahiptir. Evcilleştirmeye yatkın bir yapısı vardır. Ayrıca sahiplerine karşı aşırı bir bağlılık beslemektedir. Evde yaşayan kişilerle kısa sürede arkadaş olabilir. Yaşadığı alanı kısa süre içerisinde ezberleyebilir ve anlayabilir. Bununla beraber turna kuşları son derece kinci hayvanlardır. Yapılan birçok şeyi yıllarca unutmaz, kötü muamelenin kinini tutabilir.

Turna Kuşu Özellikleri Nelerdir?

Turna kuşu fare, böcek veya bitki tohumu gibi gıdalarla beslenmektedir. Ortalama otuz yıl ömürleri vardır. Leyleklerden en büyük farkı, gagasının daha küçük olmasıdır. Bilinen on altı türü vardır. En çok bilinen turna türleri ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Turna

Avusturya Turnası

Telli Turna

Taçlı Turna

Sibirya Turnası

Mavi Turna

Japon Turnası

Cennet Turnası

Turnaların en belirgin özelliklerinden biri ise çiftleşme döneminde yaptıkları hareketlerdir. Özellikle erkek turnalar, çiftleşme döneminde farklı hareketler yaparlar. Dişi turnalar, çiftleşme döneminde iki adet yumurta yapmaktadır.

Turna kuşları çiftleşme dönemlerinde, eş olarak hareket ederler. Erkek ve dişi turna kuşları yuvada sırayla beklerler. Ayrıca turna kuşları sıklıkla sürü ile yaşarlar. Göç sırasında da eş olarak hareket ederler. Turna kuşu son derece estetik bir görünüme sahip bir kuş türüdür. Özellikle birçok mitolojide bulunan bir kuş türüdür.

 

Yazarlar