Eğitim Yeşil Erik Ne Zaman Çıkar? Hangi Mevsimlerde Bulunabilir?

Yeşil Erik Ne Zaman Çıkar? Hangi Mevsimlerde Bulunabilir?

04.10.2022 - 01:39 | Son Güncellenme:

Genel olarak ekşi yanı ile çok sevilen erik, özellikle ilkbaharın meyvesi olarak bilinmektedir. Bu mevsim içerisinde çok kısa süreli çıkar ve tüketilir. Yeşil erik ne zaman çıkar? Hangi mevsimlerde bulunabilir? Yeşil erik hakkında tüm detayları derledik.

Yeşil Erik Ne Zaman Çıkar Hangi Mevsimlerde Bulunabilir

Ekşi meyveler içerisinde en sevilen türler arasında erik gelmektedir. Yeşil erik olarak da bilinen bu meyve türü genelde ilkbahar meyvesi şeklinde bilinmektedir. Farklı mevsimlerde olsa dahi çok az ve nadir olarak bulunur.

Haberin Devamı

 Yeşil Erik Ne Zaman Çıkar?

 Yeşil erik daha çok İlkbahar aylarında hasadı yapılan ve kısa zaman içerisinde tüketilip biten meyveler içerisinde bulunur. Şubat ayının sonlarına doğru hasadı yapılması ile beraber, Mayıs ayının sonlarında hasat biter.

 Yeşil Erik Hangi Mevsimlerde Bulunabilir?

 Yeşil erik Mayıs ayının sonuna doğru hasadının tamamlanması ile birlikte İlkbahar aylarında tüketilir. Ancak aynı zamanda nadir ya da çok az da olsa farklı mevsimlerde de bulunabilir. Bol şekilde ve ucuz fiyatlar üzerinden tüketmek istendiği zaman ise İlkbahar aylarında kısa süre içerisinde ortaya çıkıp son bulur.