Ekonomi AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir'den 'kentsel dönüşüm' açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir'den 'kentsel dönüşüm' açıklaması

25.11.2023 - 12:44 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir CNN Türk canlı yayınında kentsel dönüşüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bunlar rızaya dayalı çalışmalar. Onlara alternatif sunabileceğimiz konutlar bunlar. 1 milyon 290 bin konut sahibi Yarısı Bizden kampanyasına başvurdu. Kentsel dönüşüm başkanlığı söz konusu vatandaşlarımıza evlerin yıkılıp yapılmasına ilişkin tüm süreci kendileri yürütüyorlar.

Haberin Devamı

Kentsel dönüşümde bina sakinlerinin 3/2'si çoğunluğu zaman zaman sağlanamadığı ve binada oturanların karar alamadığını görüyoruz. Ruhsat aşamasında büyük sıkıntılar yaşandığı görülüyordu. Tüm kat maliklerinin karar alması gerekiyordu. Şimdi o da kalktı. Artık salt çoğunlukla alınabiliyor.

KİRA DESTEĞİ NASIL OLACAK?

Konutları normalde mülk sahipleri yıkarlar ancak sıkıntı varsa kentsel dönüşüm başkanlığı da devreye girebilir. Burada hem kiracılara hem de mülk sahiplerine yönelik destekler var. 5200 lira oranında bir destek var ama bu 2024 yılında revizyon edilecek. Kiracı olsun mülk sahibi olsun tüm muhatapların faydalanabileceği destekler var.

"MALİ DESTEK OLARAK YARISI BİZDEN KAMPANYASI ÇOK ÖNEMLİ"

Haberin Devamı

İnsanlar artık yüzde 50 çoğunlukla karar alabileceği bir süreç var artık. Dolayısıyla yarısı bizden kampanyasıyla onların şu an değerlendirmesi yapılıyor. Mali destek olarak yarısı bizden kampanyası çok önemli.

İSTANBUL'DA ÖNCELİKLİ İLÇELER HANGİLERİ?

İstanbul'un jeolojik yapısı ve belirlenmiş ilçeler var. Tuzla, Pendik, Kartal, Ataşehir, Fatih, Küçükçekmece, Bakırköy, Avcılar ve Adalar. Ben müracaatlar değerlendirilirken bu fay hattını dikkate alınacağı kanatindeyim."