Ekonomi ‘Dünyada marka şehirler konuşuluyor’

‘Dünyada marka şehirler konuşuluyor’

16.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), MIPIM 2019’da yer alarak, Türkiye ve yatırım fırsatlarını yabancılara anlattı.

‘Dünyada marka şehirler konuşuluyor’

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, “MIPIM’de artık ülkelerin değil marka şehirlerin öne çıktığını görüyoruz. Son dönemin ekonomik konjonktürünü dikkate alarak, 2019 yılında farklılıklar oluşturmak, sektörün birlikteliğini yurt dışındaki platformlarda vurgulamak, Türkiye’yi ve İstanbul’u anlatmak adına büyük önem taşıyan MIPIM’de, gayrimenkul sektörümüzün yabancı yatırımcılar için gelecek vadettiğini çok iyi anlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’de yatırım imkanlarının görülmesini sağlamayı ve bu alanda doğru bilgilere ihtiyaç duyan yabancı yatırımcıları kapsamlı verilerle bilgilendirmeyi görev edinen GYODER, uluslararası gayrimenkul hizmetleri şirketi Colliers iş birliği ile yabancı kurumsal yatırımcılara yönelik, kapsamlı bir raporu da ilk kez MIPIM’de yabancı yatırımcılar ile paylaştı. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de gayrimenkul piyasasının araştırıldığı, ‘REstate Turkey-A Close Look to Comparable Markets’ başlıklı raporda ‘Neden Türkiye’de yatırım yapılmalı?’ başlıklı bölümde ise Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve lojistik özellikleri anlatıldı.