Ekonomi Emtia ticareti platformu Proemtia faaliyete girdi

Emtia ticareti platformu Proemtia faaliyete girdi

26.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Bankası, endüstriyel ürünlerin ticaretine aracılık etmek amacıyla Türkiye’de bir ilk olan dijital pazaryeri platformu Proemtia’yı hayata geçirdi.

Emtia ticareti platformu Proemtia faaliyete girdi

Proemtia, öncelikli olarak demir çelik sektörü ürünleri için kullanıma açıldı. İlerleyen süreçte ürün kategorisini genişletecek olan dijital platform, Türkiye’nin farklı noktalarındaki alıcı ve satıcıları aynı platformda bir araya getirerek ticareti kolaylaştırıyor. İş Bankası, platform ile geleneksel iş yapış şekillerinin önemini koruduğu endüstriyel emtia ticaretinin gelişimine ve dijitalleşmesine katkı sunmayı ve bu gelişimde önemli bir referans noktası olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

5 ana kategori, 80 ürün

İlk etapta yassı ürünler, uzun ürünler, kutu profilleri, borular ve paslanmaz ürünler olmak üzere 5 ana kategori altında 35 alt kategoride 80 ürünün yer aldığı ve www.proemtia.com adresi üzerinden ulaşılabilen platform, demir çelik sektörünün ardından ülke ekonomisi içinde önemli yere sahip olan ve dijitalleşme ihtiyacı bulunan diğer endüstriyel ürünleri de kapsayacak şekilde faaliyet alanını ve hacmini genişletecek.

Proemtia alıcılar açısından sadece belli kriterleri taşıyan onaylı satıcılar üzerinden birinci kalite ürünlere hızlı erişim, rekabetçi ve şeffaf fiyatlar, vadeli ödeme imkânı, lokasyona göre arama ve anında lojistik teklifi alma gibi imkânlar sunuyor. Satıcılara da ürünlerini ve fiyatlarını hızlı bir biçimde sisteme yükleme ve güncelleme, yeni ve hızlı bir satış kanalı sayesinde yeni müşterilere ve bölgelere erişim, ürün yelpazesini genişletme ve vadeli satış gibi avantajlar sağlıyor.

Haberin Devamı

Katma değerli üretim

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Burak Seyrek, Proemtia ile ilk etapta demir çelik sektöründe teknolojiye dayalı katma değeri yüksek üretim yapılmasına, ihracatın artmasına ve pazarın çeşitlenmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

3 iş gününde teslimat

Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu şu bilgileri verdi: “Endüstriyel ürün alışverişlerinde alıcı ve satıcıların ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılıyoruz. Müşteri memnuniyeti ve güvenliğine öncelik veriyoruz. Ürünlerin teslim edilme süresi şu anda en fazla 3 iş günü.”