Ekonomi Faruk Fatih Özer kimdir, kaçtı mı, hangi ülkede? Thodex sahibi Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Faruk Fatih Özer kimdir, kaçtı mı, hangi ülkede? Thodex sahibi Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

23.04.2021 - 15:34 | Son Güncellenme:

Thodex sahibi Faruk Fatih Özer kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Yerli kripto borsası Thodex kullanıcılarının sistemden paralarını çekemediği şikayetleri üzerine başlayan sonrasında bakım çalışması yapıldığı duyurulan Thodex krizi büyümeye devam ediyor. Thodex sahibi Faruk Fatih Özer'ün 19 Nisan akşamı yurt dışına çıktığı ve elindeki kripto paraları ulusal piyasalarda bozdurduğu ve Türkiye'ye hiç para girişi olmadığı açıklandı. Peki Thodex sahibi Faruk Fatih Özer kimdir, kaçtı mı hangi ülkede? İşte son gelişmeler...

Faruk Fatih Özer kimdir, kaçtı mı, hangi ülkede Thodex sahibi Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Yerli kripto borsası Thodex krizi büyümeye devam ediyor. Yaptığı reklam tanıtımları ve son olarak piyasa fiyatının % 30 altında Dogecoin satması ile gündeme gelen Thodex'te ilk olarak kullanıcıların paralarını çekemediklerine dair artan şikayatlerin ardından siteye erişim sağlanamamaya başlanmıştı. Olayın ardından polis eşliğinde Thodex'in merkezi olarak bilinen merkeze baskın düzenlenmiş. Thodex tarafından yapılan açıklamada uluslarası anlaşma ve bakım çalışmaları kapsamında siteye 4-5 günlük erişim olmayacağı duyurulmuştu. Artan şikayetlerin ardından başlatılan soruşturma kapsamın Thodex sahibi Faruk Fatih Özer için kırmızı bülten çıkarıldı. Peki Thodex sahibi Faruk Fatih Özer kimdir, kaçtı mı, hangi ülkede?

Haberin Devamı

THODEX SAHİBİ FARUK FATİH ÖZER KAÇTI MI, HANGİ ÜLKEDE?

Thodex sahibi Faruk Fatih Özer'in 19 Nisan tarihinde İstanbul Havalimanında Arnavutluk'a gittiği belirlenmişti. Yerli kriptp para borsası Thodex sahibinin büyük bir vurgun yaparak kaçtığı üzerinde durulmuştu. Konuya dair dün şirketten bir açıklama yayınlandı. Şirketin açıklamaları suların durulmasına neden olmazken bu sabah abisi tarafından yapılan açıklama ve İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı tarafından Thodex sahibi Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarılması ve Arnavutluk'ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik talep evrakı iletildi.

FARUK FATİH ÖZER KİMDİR?

Faruk Fatih Özer 2008 yılında Koineks şirketi ile kripto para borsasında giriş yaptı, 2017 yılında Thodex’i kurdu.

Haberin Devamı

Thodex şirketi başta Türkiye olmak üzere Myammar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyordu.

Bir dönem e-ticaret sektöründe de aktif olan Faruk Fatih Özer, ardından yazılım teknolojileriyle ilgilenmeye başladı.

Özer, son olarak 2020 yılında Gamebridge mobil oyun platformunu kurmuştu.

Thodex'in internet sitesinin kapanmasının ardından Faruk Fatih Özer'in Twitter ve Instagram hesaplarını kapattığı da görünüyor.