Ekonomi Fikirtepe’de dönüşüm için güç birliği yaptılar

Fikirtepe’de dönüşüm için güç birliği yaptılar

12.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinanlı Yapı ve Yiğit Grup, kentsel dönüşüm için Fikirtepe’de güçlerini birleştirdi.

Fikirtepe’de dönüşüm için güç birliği yaptılar

Bölgede 30 bin metrekare alanın dönüşümü için 2012 yılından bu yana çalıştıklarını söyleyen Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı, “650 malikle anlaşıp dönüşüm sürecinde son aşamaya geldik. Bu projede Yiğit Grup ile ortak ilerlemeye karar verdik. Proje ruhsat aşamasında. Yıkımlara başladık” dedi.

Haberin Devamı

Toplam inşaat alanının 165 bin metrekare olduğunu belirten Yiğit Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit de, projeye 300 milyon lira yatırım yapacaklarını kaydetti. Yiğit, “Projede 6 blok ve yaklaşık 1100 konut olacak. Projede az sayıda home ofis ve dükkan da yer alacak. Mart ayında satışlara başlamayı, 24 ayda da inşaatı tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Ortaklığın Fikirtepe ile sınırlı kalamayacağını belirten Sinanlı, Fikirtepe’de markalaşmanın ilk adımını atacaklarını dile getirdi. Yiğit, Etiler ve Gazisomanpaşa’da da konut projeleri planladıklarını ifade etti. İki şirket Diyarbakır’da da ortak konut geliştirmeye sıcak bakıyor.

Akmerkez’e komşu, 50 yıllık sitenin dönüşümüne kendileri gibi pek çok talipli şirket olduğunu söyleyen Sinanlı, yaklaşık 30 bin metrekare alanda 434 malik olduğunu belirtti. Sinanlı, “Belediye Sitesi malikleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Bu hafta bir sunum yapacağız. İstanbul’un merkezi ilçelerinde önemli işlere imza atacağız. Yurtdışı yatırımına da sıcak bakıyoruz. Bu kapsamda Londra’yı inceliyoruz” dedi. Sinanlı, Fikirtepe projelerinde maliklere yüzde 57 pay verirken, Etiler’de bu oranın yüzde 60-70 civarında olduğunu kaydetti.