Ekonomi İmza Philippe Starck’ın, metrekaresi 10 bin dolar

İmza Philippe Starck’ın, metrekaresi 10 bin dolar

07.05.2009 - 00:47 | Son Güncellenme:

Say Yapı ile uluslararası tasarım geliştirme şirketi Yoo arasında varılan ortaklık çerçevesinde, ilk olarak İstanbul Ulus’ta 250 milyon dolarlık bir yatırımla Yooistanbul adlı konut projesi gerçekleştirilecek

İmza Philippe Starck’ın, metrekaresi 10 bin dolar

 İnşaatına 2009’un son çeyreğinde başlanacak olan projedeki konutlar 2 Ekim’de satışa sunulacak.
Karayolları’nın Ulus’taki arazisine komşu olan 22 bin metrekarelik arsa üzerinde yapılacak olan rezidans, 2010 sonunda tamamlanacak. Rezidansların, metrekaresi 10-12 bin dolardan satılması öngörülüyor.

Kriz nedeniyle ertelenmişti
Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, Yooistanbul’un 250 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşeceğini söyledi. Yoo firmasıyla 2015 yılına kadar İstanbul, Ankara, Antalya ve Bodrum’da 5 farklı projeyde 1.5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştireceklerini belirten Yiğit, tasarımcı Philippe Starck’ın imzasını taşıyacak Yooistanbul projesinin, gayrimenkul sektöründe heyecan yaratacağını söyledi.  Projenin küresel kriz nedeniyle ertelendiğini de dile getiren Yiğit, yapılan ön çalışmalarda satış konusunda sıkıntı görünmediğini de ifade etti.
Yoo Yönetim Kurulu Başkanı John Hitchcox da evin, insanların mutluluğunun temeli olduğuna işaret ederek, insanların birbirleriyle sosyalleşeceği topluluk alanları yaratmak istediklerini kaydetti.
Türkiye’yi muhteşem bir ülke olarak nitelendiren Hitchcox, Türkiye’ye güvendiğini söyledi.
Dünyanın finansal olarak zor bir zamandan geçtiğini ancak büyük fikirlerin ve projelerin de zor zamanlarda ortaya çıktığını kaydeden Hitchcox, insanların artık paralarını bankaya yatırmak yerine gayrimenkule yönelttiğini ifade etti.
Hitchcox, kendisinin daha önce de 2-3 kriz gördüğünü, bu nedenle yeniden başlamanın zamanının geldiğini anlattı.

Haberin Devamı

Yurtdışında da satılacak
Yooistanbul Satış ve Pazarlama Direktörü Deniz Hertz de Yoo firmasının dünyada inşaatı devam eden 10 milyar dolarlık projesi olduğunu belirterek, Yooistanbul konutlarının uluslararası alanda da satışa sunulacağını dile getirdi.
Yoo, uluslararası bir gayrimenkul geliştirme tasarım ve pazarlama şirketi. Asya, Avrupa, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika ile Ortadoğu’da toplam 24 şehirde yatırımları bulunuyor. Ünlü tasarımcı Philippe Starck ve mimar john Hitchcox tarafından kurulan şirketin, halen dünyada devam eden 57 projesi var.