Ekonomi Kale 3 tohuma cansuyu verdi

Kale 3 tohuma cansuyu verdi

06.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur adına bu yıl ikincisi düzenlenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülleri sahiplerini buldu. Erken Aşama kategorisinin kazananı Anlatan Eller, İleri Aşama kategorisinin kazananı E-Bursum, İşbirliği kategorisinin kazananı ise Türkiye’nin Kadın Balıkçıları oldu.

Kale 3 tohuma cansuyu verdi

Füreya Koral’ın öğrencisi Tüzüm Kızılcan’ın imzasını taşıyan seramik tohum heykeliyle ödüllendirilen sosyal girişimciler aynı zamanda 50 bin liralık maddi ödülün de sahibi oldu.

Haberin Devamı

Sabancı Müzesi’ndeki The Seed’de (tohum) düzenlenen ödül töreninde konuşan Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “Sosyal fayda ve sosyal liderlik parlatılmalı. Biz de bu ödülle tohumlara can suyu veriyoruz” dedi.

‘Sahip çıkıyoruz’

Ödüle ilk yıl 160, bu yıl ise 300 projenin başvurduğunu, bunun yüzde 56’sının İstanbul dışından geldiğini anlatan Okyay şöyle konuştu:

“Sorumlu ve duyarlı liderlik anlayışımız doğrultusunda, Kale Grubu olarak özgün işleri yapmak, yaratıcı ve ilham verici işlerin içerisinde olmak ve buna hevesli olan kişileri cesaretlendirmek için çalışıyoruz.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü ile desteklediğimiz sosyal girişimciler de bu anlayışın bir parçasını oluşturuyor. Kale Grubu, İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nün kazananları ile arasındaki bağı koruyarak hepsini Kale Ailesi’nin bir parçası haline getiriyor. İlkemiz, sahip olmak değil, sahip çıkmak.”

Haberin Devamı

Dünyaya yayılacak

Ödülün proje ortağının, 92 ülkede faaliyet gösteren sosyal girişim ağı Ashoka olduğunu belirten Zeynep Bodur Okyay, kurumun uluslararası deneyiminin kendilerine ilham verdiğini, gelecekte İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödüllerini başta yakın coğrafya olmak üzere farklı ülkelerdeki girişimcilere de açmayı düşündüklerini anlattı.

‘Hayata Değer’ projeler

Bu yıl ‘Hayata Değer’ temasıyla değerlendirilen projelerde kategori birincilerinin öyküleri kısaca şöyle:

Anlatan Eller

Pelin Baykan’ın projesi Anlatan Eller sosyal medya ve diğer online araçları kullanarak işitme engellilere Türk işaret dili destekli eğitim veriyor. 2016 yılında kurulan Anlatan Eller, özel eğitim programlarıyla KPSS başta olmak üzere takipçilerini sınavlara hazırlıyor. Anlatan Eller bugüne kadar 74 ders videosuyla yaklaşık 120 bin izlenmeye ulaştı. Bu eğitimlerin sonucunda takipçilerin bireysel başarıları lise düzeyinde yüzde 56, üniversite düzeyinde de yüzde 45 arttı.

Kale 3 tohuma cansuyu verdi

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülleri Sabancı Müzesi’nde sahiplerini buldu.

E-Bursum

Mesut Keskin, E-Bursum’u eğitimde fırsat eşitsizliğini asgari düzeye indirmek amacıyla kurdu ve Türkiye’deki burs sistemini dijital sisteme taşıdı. E-devlet entegrasyonuyla ve online sistem üzerinde algoritmalarla çalışan seçim sürecinde burs veren kişi ve kurumlar, öğrencilerle eşleşerek eğitim sürelerinde maddi destek sağlayabiliyor. 3 yıl önce kurulan E-Bursum, aynı zamanda bursiyerlere online sistem üzerinden finansal okuryazarlık ve mentorluk hizmeti de veriyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Kadın Balıkçıları

Huriye Göncüoğlu ve Ramazan Özkaya’nın projesi olan Türkiye’nin Kadın Balıkçıları, tüm üyeleri erkek olan Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği ile kadın balıkçıların görünürlüğü ve meslek hakları üzerine birlikte çalışıyor. Aynı zamanda genç kadın balıkçıların ve çocukların liderlik yetkinliklerini geliştirmeleri için eğitimler veriyor.